PORUKA IZ BIJELE KUĆE

Donald Tramp: Nisam obožavatelj Megan Markl

Želim Hariju puno sreće s njom u braku jer će mu sigurno trebati - kazao je američki predsjednik

Megan Markl i princ Hari. Agencije

Avaz.ba

25.9.2020

Princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) prvi put su se zajedno pojavili na televiziji otkako su se preselili u Sjedinjene Američke Države. Tokom gostovanja na Time TV-u govorili su o važnosti glasanja na izborima u novembru, kao i o borbi protiv govora mržnje na društvenim mrežama.

Iako u govoru nisu zauzeli stranu, nego su se trudili ostati neutralni, dalo se naslutiti da će svoj glas dati Džou Bajdenu  (Joe Biden).  

To je, čini se, zasmetalo Donaldu Tramou (Trumpu) pa je cijelu situaciju prokomentirao u svom stilu. 


-Ionako nisam obožavatelj Megan Markl. Također, želio bih reći još ovo, a to sigurno nije prvi put da to čuju: Želim Hariju puno sreće s njom u braku jer će mu sigurno trebati - kazao je Tramp na konferenciji za medije u Bijeloj kući. 


Donald Tramp. Agencije

Tokom gostovanja Hari je pozvao glasače da odbace govor mržnje, pogrešne informacije i negativnost na društvenim mrežama, dok je Megan predsjedničke izbore proglasila najvažnijima u životu.

 Izvori bliski kraljevskoj porodici navode kako se ovo nije nimalo svidjelo kraljici jer su miješanjem u politiku prekršili kraljevski protokol.  

Bakingemska palata također se ogradila od Harijevih izjava rekavši da vojvoda nije radni član kraljevske porodice te su njegovi komentari opisani kao lični stav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.