ODUŠEVLJEN

Fuad Backović Deen posjetio Bosansku dolinu piramida

Već neko vrijeme živi u Americi

Avaz.ba

Domaćin mu je bio Semir Osmanagić

Foto: Piramidasunca.ba


Bh. pjevač i predstavnik naše zemlje na pjesmi Eurovizije, Fuad Backović Deen, posjetio je u srijedu Bosansku dolinu piramida. 

Deen već neko vrijeme živi u Americi, a nakon dvije godine ponovo je u BiH. Prva destinacija po dolasku, koju je posjetio, bila je upravo Bosanska dolina piramida.

Nakon obilaska Prahistorijskog labirinta tunela Ravne, bio je odueševljen onime što je vidio i doživio.

- Fasciniran sam onime što je dr. Osmanagić uradio, ne samo za BiH, već za cijeli svijet. Ovo mijenja historiju čovječanstva, govorimo o nečemu što je davno napravljeno i civilizaciji za koju niko ne zna da je postojala, sve se tek otkriva, i sve je još u povoju, što mi je također fascinantno. Imao sam priliku poslušati i nekoliko predavanja, a namjera nam je obići sve lokacije u Bosanskoj dolini piramida. Tokom boravka u Sarajevu sigurno ću ponovo dolaziti ovamo. Fasciniraju me posebno tuneli, ta koncentracija zraka koji je potpuno drugačiji od ovog vani, ta voda koja je u njima pronađena, ja sam apsolutno oduševljen i vrlo pozitivno iznenađen svime i svaka čast dr. Osmanagiću što je istrajao, jer znamo kakve je prepreke prolazio. Nažalost, imamo takav jedan mentalitet, koji je specifičan i dosta težak, ali je sjajno vidjeti ljude koji se odupiru tome i čvrsto stoje sa svojim idejama i realizuju ih – rekao je Deen. 

  • U posjeti Bosanskoj dolini piramida

    U posjeti Bosanskoj dolini piramida

    Foto: Piramidasunca.ba


Po završetku posjete obećao je da će ono što je vidio u Bosanskoj dolini piramida, prenijeti i ostalim prijateljima u Americi, i postati svojevrsni ambasador projekta.

Više o temi Fuad Backović Deen

NA VRH

Podijeli članak na