EKSKLUZIV

Zdravko Čolić za "Avaz": Dok traje korona, kod kuće radim nove pjesme

Prvo oglašavanje megazvijezde otkad je počela pandemija

Zdravko Čolić. Arhiva

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

29.9.2020

Otkad je proglašena pandemija koronavirusa, megazvijezda Zdravko Čolić Čola (69) niti se oglašavao u javnosti, niti se bilo gdje pojavljivao.

Prvi put nakon dužeg vremena Čola je govorio za jedan medij – za „Avaz“ te ekskluzivno otkrio kako provodi vrijeme i čime se bavi dok traje pandemija.


Dolazak u Sarajevo

- Tu sam uglavnom kod kuće. Vrtim se... – kaže Čola u telefonskom razgovoru iz svog doma u Beogradu.

Ljeto je, donekle, iskoristio za odmor jer je, što se tiče koncerata i muzičke scene, kako dodaje, sve neizvjesno.

- Bio sam u Turskoj i, naravno, u Bosni i Hercegovini nekoliko dana. Bio sam na Jahorini i u Sarajevu – govori nam omiljeni Sarajlija.

Velikih druženja sa starom rajom, kakva Čola voli, ovog puta nije bilo.

- Kratko smo bili, dan-dva. U Sarajevu sam bio s mojim bratićem Harisom. Kako je već počelo ljeto pod posebnim okolnostima, pod maskama smo svi i nije bilo velikog druženja. Moramo biti oprezni - ističe Čola.


Zdravko Čolić. Avaz

U studiju

Dosta zakazanih koncerata Čola je prolongirao za narednu godinu. Ipak, otkrio nam je da ne sjedi skrštenih ruku. Dosta vremena provodi u svom studiju, koji ima u kući.

- Radim nove pjesme dok traje pandemija, i dok nema nastupa.

Počinjem od nekih mojih novih ideja, pa onda uključujem saradnike. Vidjet ćemo kako će sve to izgledati – kaže nam dobro raspoloženi Čola.

Moje ideje i lijepe pjesme

- Uvijek počinjemo s mojim idejama. Tako je bilo s posljednjih pet-šest albuma na kojima sam se, negdje manje, negdje više, uključio kao autor. Onda potom očekujem neke lijepe pjesme od saradnika, novih i starih – govori veliki pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.