UHAPŠEN U PETAK

Rasta "propjevao" na saslušanju

Tačno je da je kod mene pronađena opojna droga, ali nije tačno da sam je držao radi dalje prodaje, rekap Rasta

Rasta: Drogu krio u veš mašini. Instagram

A. Č. / Kurir

7.10.2020

Pjevač Stefan Đurić Rasta uhapšen je u petak, kada je policija kod njega pronašla pet grama marihuane, a potom je po nalogu tužilaštva urađen i pretres njegovog stana u kom je pronađena veća količina skanka.

On je saslušan pred Višim tužilaštvom u Beogradu nakon čega mu je tužilaštvo odredilo pritvor do 30 dana. 

Reper je, navodno, sada priznao u policiji i kako je nabavljao marihuanu, ali ne i ime osobe od koje je kupovao.

- Tačno je da je kod mene pronađena opojna droga, ali nije tačno da sam je držao radi dalje prodaje. Droga mi je služila isključivo za moju ličnu upotrebu. Ja sam umjetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lijek. Nikada ranije kod sebe nisam posjedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim, a zbog situacije sa koronom željeo sam da se osiguram. Nikad se nisam bavio prodajom niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge - navodno je rekao Rasta, piše "Kurir".

Također, navedeno je da je reper priznao da je sarađivao sa policijom. 

- Odveo sam ih do stana u kojem neprijavljeno boravim i pokazao im mjesto gdje se ova droga nalazi. Marihuana se nalazila u kupatilu u bubnju mašine za veš. Nabavio sam je početkom septembra, nekih 700-800 grama. Nikome nisam davao na korištenje. Radi svoje sigurnosti i sigurnosti svoje porodice, ne želim da otkrijem od koga sam kupio drogu. Ne sjećam se tačno koliko sam je platio, ali bilo je to oko 2.000 eura - rekao je Rasta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.