ESTRADA U PAKLU DROGE

Kokain, heroin, LSD: Ove regionalne zvijezde su podijelile svoja iskustva s drogama

Hapšenje Baneta Vidakovića i Stefana Đurića Raste podiglo je veliku prašinu

Njihove ispovijesti nerijetko su glavna tema javnosti. Ilustracija

A. M.

16.10.2020

Mnoge poznate ličnosti iz regiona javno su priznale da su konzumirale drogu i dugo bile u paklu ovog opijata. 

Dok se pojedini još uvijek bore da se izvuku, neki su završili i u zatvoru, a njihove ispovijesti nerijetko su glavna tema javnosti.

Hapšenje Baneta Vidakovića i Stefana Đurića Raste podiglo je veliku prašinu, ali oni nisu jedini koji su priznali da su imali dodira s drogom.


Džej kokain probao u Amsterdamu sa 19 godina

Džej je nekoliko puta citirao Argentinskog fudbalera Klaudija Kanidu govoreći: "Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman". Ovaj pjevač je otkrio da je kokain probao sa 19 godina kada je putovao u Amsterdam.


Rambo Amadeus: Svakodnevno sam pušio marihuanu

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, prije nekoliko godina govorio je za medije o narkoticima:

- Probao sam marihuanu kada sam imao 25 godina. Ne mogu da kažem da sam bio navučen, ali mogu da kažem da je bilo perioda kada sam je svakodnevno pušio. Probao sam i heroin jednom. Nekoliko sekundi kad šmrknete osjećate se kao petogodišnji dječak koji je za svoj rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. Međutim, poslije nekoliko sati kreće drugi period, kreće period kada vas to popušta i tada se osjećate kao da ste živi sahranjeni. Vi ste jedno truplo mesa i kostiju koje ne vidi razlog svog postojanja - rekao je Rambo.

Miliću Vukašinoviću se kćerka predozirala

Milić Vukašinović također je podijelio s javnošću svoja iskustva s drogom i naveo kako se nekada znalo ko se drogira.

- Činili su to rokeri, a narodnjaci su pili rakiju! Ali, davno su prošla vremena kad se znalo ko je ko. Ne krijem probao sam i ja drogu, jer da nisam ne bih znao šta sve droga može da uradi sa čovjekom - rekao je Milić Vukašinović, koji je imao velikih problema sa alkoholizmom, dok mu se droga smučila zbog silnih muka koje je prošao zbog ovisnosti njegove ćerke.

- Obećala mi je da će biti normalna i da se više neće drogirati. Mislio sam da će sve krenuti na bolje jer je pokrenula neki biznis sa dečkom, planirali su da idu i na more. Mi smo se u Beograd vratili u utorak navečer, a ona je u to vrijeme umirala u Sarajevu. Meni su tek ujutru javili da mi se ćerka predozirala. Kažu da je preminula oko ponoći - rekao je Milić Vukašinović u ispovijesti nakon smrti kćerke.

Aca Lukas govorio o problemima

Lukas je gostujući u jednoj emisiji progovorio o problemu koji je imao sa drogom .

- Kad sam snimio "Pesmu od bola", imao sam samo 57 kila. Zna se i zašto, da sad ne ulazim u te teške životne priče. Jeo sam jednom u četiri dana, malo sam spavao, vilenio itd. Stvarno sam izgledao kao indijanska baba. Imao sam jedan kič kaiš, koji još uvijek čuvam i on je sav u rupama. Toliko sam bio mršav - naveo je tada Aca Lukas. Pričalo se da je Lukas bio uživalac kokaina, a da je sa tom opakom drogom izašao na kraj.

Dado Glišić bio ovisnik o kokainu

I pjevač Dado Glišić je navodno imao problem s kokainom. Liječio se duže vrijeme pa izašao kao pobjednik.

- Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobjednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo... Nije sramota pasti, sramota je ne ustati - izjavio je jednom prilikom Dado Glišić.

Tifa koristio drogu kako bi pobijedio tremu

Mladen Vojičić Tifa svojevremeno je otvoreno pričao kako je koristio drogu, tačnije kombinaciju LSD-a i heroina. To je radio, kao je izjavio, da bi pobijedio tremu.

Brega konzumirao LSD

Goran Bregović u jednom intervjuu je rekao da je konzumirao psihoaktivnu supstancu LSD.

- Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikad poslije toga nije radio ljudski – govorio je Brega.

Goran Bare

Muzičar koji više od dvije decenije nosi etiketu teškog narkomana definitivno je Goran Bare. Zbog droge je imao problema sa zakonom, hapšen je, te išao na brojne rehabilitacije. 

O svom problemu s narkomanijom je uvijek javno govorio, a svaki put kada bi poklekao pred izazovom u javnosti je vijest prihvaćena s dozom razočarenja.


Feđa Štukan

Feđa Štukan, bh. glumac, govorio je o gubitku voljene osobe, smrti svoje nekadašnje djevojke, što ga je gurnulo u pakao droge, iz čega se dugo godina "čupao". 

- Bio sam totalno lud... nisam mogao da se saberem. Bio sam rastrojen, uništen... Sve je nestalo za djelić sekunde... Išao sam po kafanama, pravio probleme u nadi da će me neko ubiti, jer to nisam mogao sam - ispričao je Feđa Štukan u brutalno iskrenom razgovoru.

Viktor Savić uhvaćen s marihuanom

Glumac je 2006. bio novčano kažnjen zbog posjedovanja droge. Viktor Savić, Igor Grubor i Nemanja Perić uhapšeni su 16. februara na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila u Beogradu. Glumac je od Grubora kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe.

Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno imati je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.