POSRNULA POP PRINCEZA

Britni dobila prvu bitku protiv očevog "zatočeništva"

Džejmi Spirs već 12 godina odlučuje o bogatstvu i životu svoje 38-godišnje kćerke

L. K. P.

Spirs: Posrnula pop princeza

Foto: Agencije


Posrnula pop princeza Britni Spirs (Britney Spears) dobila je prvu malu bitku protiv očevog starateljstva, ili "zatočeništva", kako kažu njeni fanovi koji su pokrenuli "Free Britney" pokret, jer joj je sud odobrio da proširi svoj pravni tim.

Naime, Britni već godinama ima problema sa psihičkom stabilnošću, naumila je angažirati advokatsku firmu "Loeb & Loeb" kako bi zamijenila svog oca Džejmija (Jamie) u starateljskom dijelu i nezavisnoj firmi "Bessemer Trust" povjerila svoj novac.

Tom angažmanu suprotstavio se pjevačicin otac, 68-godišnji Džejmi Spirs koji skoro 12 godina odlučuje o bogatstvu i životu svoje 38-godišnje kćerke.

On tvrdi kako ogromni advokatski troškovi tope bogatstvo pop zvijezde koje se procjenjuje na 57 miliona američkih dolara i da su nepotrebni. Naime, satnica toj advokatskoj kući iznosi 945 dolara, a kako Spirs više uopšte ne nastupa, a čini se da joj to i ne pada na pamet da učini, Džejmi je naveo kako taj skupi angažman nije u interesu njegove kćerke.

  • Džejmi i Britbni Spirs: Vode pravnu bitku

    Džejmi i Britbni Spirs: Vode pravnu bitku

    Foto: Agencije


Međutim, sud je bio drugačijeg mišljenja te je ovaj put stao na stranu Britni Spirs i uvažio stav njenog advokata Samuela Ingama (Ingham), kojeg joj je dodijelio sud, a koji je tvrdio da je to jedini način da čuje glas njegove klijentice, tačnije da je učini bar donekle ravnopravnom njenom ocu.

Pjevačica se na donošenju sudske odluke nije pojavila. Inače s ocem se nije mogla složiti ni da li ročišta vezana uz njenu borbu da se riješi očeva starateljstva budu otvoreni ili zatvoreni za javnost. Džejmi je bio protiv, no Britni je smatrala da je u interesu javnosti, a i nje same, da taj postupak bude što transparentniji.

Jamie je inače staratelj kćerke od 2008. da bi u septembu prošle godine zbog narušenog zdravstvenog stanja starateljstvo privremeno prepustio menadžerici Džodi Montgomeri (Jodi Montgomery) koja je tu dužnost obnašala do januara 2020. godine. Britni je kroz sve ove godine nekoliko puta hospitalizirana u psihijatrijskim ustanovama, što dobrovoljno, što prisilno.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na