NOVA STRAST OSKAROVCA

Danis Tanović s prijateljem Maglenom Stipčevićem: Zvanično piloti

Prvi samostalni let imao je u žirokopteru iznad Sarajava

Danis Tanović i Maglen Stipčević. Instagram

Piše: L. S. R.

21.10.2020

Reditelj Danis Tanović prije izvjesnog vremena otkrio je svoju novu strast a to je letenje.  Vrijeme pandemije koronavirusa oskarovac proveo je velikim dijelom u zraku. 

Dobio je i dozvolu za letenje te je početkom maja uknjižio. U tom periodu je imao i prvi samostalni let u žirokopteru iznad Sarajava. Tada je pratiocima poručio da je ta avantura za njega bila neprocjenjiva. 

Oskarovac je sada čini se više u zraku nego na zemlji, jer na Instagrmu redovno objavljuje fotografije i snimke iz zraka. Posljednja je  s prijateljem Maglenom Maglen Stipčevićem, doduše pozirali us na zemlji, uz poruku: 

- Zvanično piloti.

Tanović se za letenje obučavao na Nišićima te se na Instagramu hvalio snimcima, kako je pisao svojim „perfektnim slijetanjem“. 


Danis Tanović i Maglen Maglen Stipčević. Instagram

Prije nego što je otkrio ljubav prema letjelicama, Tanović se veoma često na ulicama bh. prijestonice mogao vidjeti na motoru.

Tanović je prošle godine završio snimanje filma „The Postcard Killings”, što je i bio razlog njegovog višemjesečnog odsustva od kuće.

Triler prema bestseleru Džejmsa Patersona (James Patterson) s holivudskim zvijezdama poput Džefrija Dina Morgana (Jeffrey Dean) Tanović je snimao u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Oskarovac je film režirao prema noveli Lize Marklund i Džejmsa Patersona, a scenarij potpisuju Marklund i Endru Stern (Andrew)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.