TAJANSTVENI SUPERMODEL

Bila je seks-simbol 90-ih, pojavila se u kultnom spotu "Freedom", a onda je nestala

Tatjana nije uspjela da od svog imena napravi brend, što je mnoge iznenadilo, budući da posjeduje nevjerovatnu ljepotu

Patic: Danas ima 54 godine, a poslednjih godina živi na farmi u Malibuu. Agencije

L. K. P.

22.10.2020


Njemica Tatjana Patic (Tatyana Patitz) bavila se manekenstvom devedesetih godina i sa Sindi Kraford (Cindy Crawford), Naomi Kembel (Campbell), Kristi Tarlington (Christy Turlington) i Lindom Evanđelistom (Evangelista) pripadala je grupi najboljih supermodela, ali se za razliku od njih povukla i opredijelila za miran život.

Tokom svoje karijere krasila je više od 200 naslovnih strana, a najupečatljivija je iz britanskog "Voguea" iz januara 1990. godine, a fotografiju je radio Piter Lindberg (Peter Lindbergh).


Najbolji supermodeli devedesetih. Agencije

Do tada se u više navrata pojavljivala na naslovnicama prestižnih časopisa.

Saradnja sa uglednim fotografom Linbergom trajala je više od 30 godina, a posljednje snimanje imali su 2016. godine kada su radili za italijalnski "Vogue".

Ubrzo nakon čuvene naslovnice britanskog "Voguea" 1990, pojavila se u spotu Džorža Majkla (George Michael) za pjesmu "Freedom", zajedno sa ostala četiri najpoznatija supemodela.

Pojavljivanje u tom spotu je učinilo još popularnijom pa je radila revije za najveće modne kuće.

Posljednjih nekoliko godina dešava se nešto što može se nazvati preporodom supermodela devedesetih, pa su se Naomi, Linda i Kristi vratile na piste.

Njih tri su sa Sindi Kraford započele rad na televizijskoj emisiji, piše "Vogue".

Tatjana neće učestvovati u tome.


Tatjana Patic: Krasila više od 200 naslovnih strana. Agencije

Ali, za razliku od svojih pomenutih koleginica, Tatjana nije uspjela da od svog imena napravi brend, što je mnoge iznenadilo, budući da posjeduje nevjerovatnu ljepotu.


"Bilo je tih glamuroznih trenutaka, ali sve je to bilo prilično naporno. Putovanja su počela teško da mi padaju. Bila sam umorna od svega. Uvijek sam smatrala da moda i manekenstvo nisu ono što ja zaista jesam, to je bilo samo nešto što radim. Nije me definisalo. Život daleko od toga konačno ima smisla - rekla je prije nekoliko godina u jednom od rijetkih intervjua.



Tatjana nije uspjela da od svog imena napravi brend. Agencije

Danas ima 54 godine, a poslednjih godina živi na farmi u Malibuu sa godišnjim sinom Džonahom (Jonah, 14) , kojeg je dobila u vezi s marketinškim stručnjakom. Okružena je životinjama, gdje se preselila još davne 1989. kada je živjela na relaciji Pariz - Njujork i bila na vrhuncu karijere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.