VELIKI ZAOKRET

Novi Bond bit će tamnoputa žena?

Sve su glasnija nagađanja da će Danijela Krejga zamijeniti Lašana Linč

Linč: Nije potvrdila vijest. Agencije

L. K. P.

5.11.2020


Izuzetno dugovječna filmska franšiza o britanskom agentu 007, koja je započela još davne 1962. sa Šonom Konerijem ( Sean Connery) i prvim filmom "Dr. No", bliži se polagano svom kraju. Bar u onom obliku na koji je njena publika navikla proteklih šezdesetak godina, prenose brojni strani mediji.

S odlaskom Danijela Krejga (Daniel Craig, 52), koji će uslijediti s posljednjim filmom "Za smrt nema vremena", umire i franšiza kakvu smo poznavali. Istovremeno, sve su glasnija nagađanja kako će Džejmsa Bonda (James), koji odlazi u zasluženu mirovinu, zamijeniti agentica 007 Lašana Linč (Lashana Lynch, 32).


Linč u posljednjem nastavku franšize igra Nomi. Agencije

"Harpers Bazaar" objavio je intervju s Linč, a glumica krasi i naslovnicu. Predstavljaju je kao prvu tamnoputu ženu koja će imati glavnu ulogu u filmovima o Džejmsu Bondu.

Ova glumica inače u posljednjem nastavku franšize igra Nomi, tajnu agenticu koja će polako preuzeti glavnu rolu od Krejga, a ostaje da se vidi hoće li i zaista postati centralno lice franšize.


Linč na naslovnici "Bazara". Agencije

- Žena sam i nisam bjelkinja. Da je bilo koja tamnoputa žena na mom mjestu vodile bi se iste rasprave jer ovo je prilika za nešto revolucionarno i drago mi je da ću biti dio toga, uprkos tome što se suočavam s napadima i uvredama na svoj račun - izjavila je Linč u spomenutom intervjuu.

Ona sama ne potvrđuje eksplicitno kako će preuzeti ulogu novog Bonda, ali sve upućuje na to da je upravo to slučaj, što su zaključili i brojni fanovi franšize.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.