PRLJAVI VEŠ NA SUDU

Bivša tužila Fila Kolinsa

Oriane je Kolinsu saopćila i objavljivanjem povjerljivih informacija koje će naštetiti njegovom ugledu u javnosti, a s tom je kampanjom, čini se, već počela

Kolins: Proživljava pravu dramu. Agencije

L. K. P.

11.11.2020


Muzička legenda Fil Kolins (Phil Collins, 69) po stare dane proživljava pravu dramu na ljubavnom planu. Nedavno je suprugu Oriane Kevi (Orianne Cevey, 46), s kojom se za života više puta mirio i rastajao, odlučio istjerati iz zajedničke vile u Majamija nakon što se ona udala za drugog čovjeka.

Višestruki dobitnik Gremija naredio joj je tada da potraži drugi dom, no Kevi se neće tek tako odreći nekretnine, već je cijela stvar završila na sudu. Oriane je Kolinsu saopćila i objavljivanjem povjerljivih informacija koje će naštetiti njegovom ugledu u javnosti, a s tom je kampanjom, čini se, već počela.

Kolinsa je u dokumentima koje je priložila sudu opisala kao "pustinjaka koji nije oprao zube ili sebe mjesecima", piše "Page Six". Dodala je kako posrnuli muzičar ima problem s alkoholom te da je često "padao od kombinacije lijekova na recept i prekomjernog alkohola". U dokumentima stoji i kako je Kolins u više navrata zbog ozljeda hospitaliziran te da se prijavljivao u bolnicu pod pseudonimom.


Kolins i Kevi: Prljavi razvod. Agencije

- Postajao je sve depresivniji, povučeniji te se ponaša poput nasilnika. Nakon operacije leđa bio je sve više ovisan o antidepresivima i tabletama protiv bolova. Seks više nije bio opcija zbog njegovog narušenog zdravlja. Prestao se tuširati, prati zube i odijevati prikladno. Bio je emocionalno i verbalno agresivan prema meni i djeci, čije je potrebe ignorirao - požalila se Kolinsova nekadašnja žena, koja ja navela kako Fil nije funkcionalna osoba već neko vrijeme, a dani komponovovanja i snimanja su daleko iza njega.


Kolinsov advokatski tim pak tvrdi kako predana dokumentacija "sadrži litaniju dokazno lažnih, drskih, skandaloznih i prevrtljivih optužbi koje nemaju nikakve veze s pravnim zahtjevima u ovom slučaju", a nema dileme kako će se ovaj spor na sudu voditi još neko vrijeme.


Frontmen "Genesisa" i Kevi vjenčali su se 1999., dobili sinove Nikolasa (Nicholas, 19) i Metjua (Matthewa, 15) pa se deset godina kasnije razišli. Fil je supruzi tada isplatio nagodbu u iznosu od nevjerovatnih 46 miliona dolara, što je i službeno bio najskuplji razvod u povijesti britanske scene.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.