GLUMI U "KRUNI"

Skali iz "Dosjea X": Vidjela sam najgore od Holivuda i zato sam otišla

U "Netflixovom" hitu glumi Margaret Tačer

Džilijan Anderson. Agencije

L. S. R.

18.11.2020

Četvrta sezona popularne "Netflixove" serije "Kruna"  na toj je streaming platformi dostupna od 15. novembra. Serija koja prati intrige britanske kraljevske porodice kroz historiju bliži se polako 21. stoljeću pa je na redu era  princeze Dajane (Diane). Uz ulogu Lejdi Di (Lady Di), najviše se iščekivala pojava Margaret  Tačer (Thatcher), koju je sjajno utjelovila Džilijan  Anderson ( Gillian, 52).

Američka glumica adresu je zamijenila onom londonskom još prije dvadesetak godina, a mnogi je vjerojatno nisu vidjeli još otkako se proslavila kao  Skali (Scully)  u popularnoj naučno-fantastičnoj dramskoj seriji "Dosjei X".


Džilijan Anderson kao Margaret Tačer. Agencije

 Anderson se posljednjih godina sjajno snašla u još jednoj "Netflixovoj" uspješnici - “Sex Education”. U novoj sezoni "Netflixove" najskuplje i najraskošnije TV serije svih vremena igra Čeličnu lejdi, nekadašnju britansku premijerku, čiji će turbulentan odnos s kraljicom Elizabetom II, glumi je oskarovka Olivia Kolman (Colman) biti jedna od osovina sezone.

- Mislim da mnogi tada nisu razumjeli zašto to radim i zašto odlazim, ali ja sam vidjela sve ono najgore od Holivuda i znala sam da ću otići čim završi snimanje. Teško sam se nosila s time da sam postala toliko popularna premlada, mrzila sam to i željela sam neki normalniji život i odnos prema radu. Nisam pogriješila što sam nestala, Amerika i cijela ta industrija mi stvarno ne nedostaju - istaklaa je Anderson za "TV Week".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.