U IME SINA

Bivši muž Naje Rivere pokrenuo tužbu nakon njene tragične smrti

Glumicino tijelo pronađeno je u jezeru u julu, pet dana nakon što je nestala tokom izleta sa sinom

Rivera i Dorsi: Bivši supružnici. Agencije

L. K. P.

20.11.2020

Rajan Dorsi (Ryan Dorsey), bivši suprug glumice Naje (Naya) Rivere, koja se utopila tokom izleta sa sinom, pokrenuo je tužbu protiv okruga Ventura u Kaliforniji gdje se nesreća dogodila.

Tužbu je podnio u ime njihovog petogodišnjeg sina Džosija (Josey), tvrdeći da se nesretna smrt njegove bivše supruge mogla spriječiti.

U tužbi je, prenosi "Fox News", navedeno kako glumicu nisu "informisali i upozorili na opasne uslove na jezeru Piru, gdje je unajmila čamac". Navode da je proces iznajmljivanja trajao par minuta, a niko od službenika nije Naju upozorio na moguće opasne uslove poput jakih struja i vjetra.

Iako je glumici ponuđen prsluk za spašavanje, ona ga je odbila, a zaposlenik ga je ipak stavio u čamac, u tužbi je spomenuto da to nije dovoljno.


Dorsi i Rivera iz sretnijih dana sa sinom. Agencije

-Nisu je upozorili da mora nositi prsluk za spašavanje te su ga samo ubacili u čamac. Inspekcija je pokazala da čamac nije bio dovoljno opremljen za slučaj nesreće, a postoji zakonska odredba da to moraju osigurati - stoji u tužbi.

-U čamcu nije bilo sigurnosnih merdevina, užeta, sidra, radija ni bilo kakvih drugih sigurnosnih mehanizama koji bi spriječili da osoba tokom plivanja bude odvojena od čamca - dodato je.

Glumicino tijelo pronađeno je u jezeru u julu, pet dana nakon što je nestala tokom izleta sa sinom.

-Čini se da je skupila dovoljno snage da vrati sina na brod, no ne i da sebe spasi - rekli su policajci nakon što su potvrdili da su je našli.

Sina je posada drugog broda pronašla kako spava odjeven u prsluk za spašavanje u brodu koji su unajmili. Njegovoj majci nije bilo traga.

-Kako je dječak ispričao, on i majka otišli su plivati. Ona mu je pomogla da se vrati na brod, a kad se okrenuo, vidio je kako nestaje u vodi - rekao je šerif okruga Ventura Bil Ajub (Bill Ayub).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.