LOS ANĐELES

Dodijeljene "American Music Awards": Tejlor Svift briljirala iz svog doma, Megan se pojavila s reperom, a Džej Lo sve oduševila nastupom

Taradži P. Henson vodila emisiju. Agencije

L. K. P.

23.11.2020

Neobična 2020. nije zaobišla ni "American Music Awards" dodjelu pa je manifestacija iz The Microsoft Theatrea u Los Anđelesu emitirana uživo, no uz epidemiološke mjere, tek s manjim dijelom publike u studiju, a neki od glavnih protagonista nisu se pojavili uživo.


Tejor Svift (Taylor Swift), "AMA kraljica" s ukupno 32 titule, sinoć je ponovo briljirala i osvojila još tri, i to u značajnim kategorijama "umjetnica godine", "najbolji video" i "omiljena ženska pop umjetnica". Nastup je izostao, a Tejlor se uključila video porukom iz svog doma.


Po tri nagrade u sinoćnjoj ceremoniji osvojili su i Džastin Biber (Justin Bieber), The Weeknd te kantri duo "Dan+Shay", a glumica Taradži (Taraji) P. Henson vodila je emisiju. Holivudska glumica Megan Foks (Fox) pojavila se u studiju u društvu novog partnera, muzičara Mašin Gan Kelija (Machine Gun Kellyja), kojem je došla pružiti podršku, a svojim je nastupom publiku najviše oduševila Dženifer (Jennifer) Lopez.



Najveći favoriti prije dodjele bili su The Weekend i Rodi Rikš (Roddy Ricch), koji su imali po osam nominacija, a same nominacije temelje se na popularnosti izvođača na raznim streaming platformama, radijskim eterima i muzičkim listama te na interakciji s fanovima.


Doža Ket (Doja Cat) je novo lice godine, a Džastin Biber i Tejlor Svift najbolji su u pop-rok kategorijama. Heri Stajls (Harry Styles) ima album godine, a Dua Lipa pjesmu godine. Omiljeni reper je Juice WRLD, a omiljena reperica Niki Minaž (Nicki Minaj). Najbolja rep pjesma je hit Kardi Bi (Cardi B) i Megan Thee Stallion - “WAP”. The Weeknd je dominirao u r&b; i soul kategorijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.