DIZAJNERICA

Adela Hodžić predstavila novu kolekciju: Praznici me inspiriraju

Ponosna na saradnju sa Sarom Jo

Piše: L. Medinić

28.11.2020

Hodžić: Presretna sam što radim ono o čemu sam maštala - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Bosanskohercegovačka dizajnerica Adela Hodžić nedavno je promovirala svoju novu kolekciju. Kaže da je oduvijek sanjala o tome da dizajnira odjeću.

- Dizajnom sam se ozbiljnije počela baviti prije šest godina, a danas s ponosom mogu reći da od dizajna živim i da sam presretna što radim ono o čemu sam maštala – govori Hodžić.

Novu kolekciju plasirala je, kao i svake godine, prije praznika.

- Jedna sam od onih osoba koja uživa u prazničnoj sezoni i to je vjerovatno jedina stvar što se tiče zime koju volim. Sada nam više nego ikad treba da malo zaboravimo na sve loše što se dešava i uživamo barem tu jednu noć slaveći sve ono lijepo što smo postigli i što imamo – govori Adela.

Ponosna je, kaže, na svaki svoj dosadašnji rad.

- Ako bih morala izdvojiti nešto iz skorijeg vremena, to bi bila saradnja s pjevačicom Sarom Jo, koja tek treba ugledati svjetlo dana – govori Adela.

Na koncu govori kako pandemija koronavirusa nije utjecala na njene poslove.

- Ovo mi je jedna od najboljih godina kada je posao u pitanju do sada. Istina je da sam odgodila plasiranje kolekcije za proljeće/ljeto jer smo bili u „lockdownu“, ali su svakako narudžbe pristizale i radila sam punom parom – govori Hodžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.