PANDEMIJA NA SETU

Meril Strip: Nisam se mogla sjetiti teksta, bilo je jezivo

Prije nekoliko dana snimili smo prvu scenu i bila sam katastrofalna - ispričala je otvoreno holivudska diva.

Meril Strip. Agencije

L. S. R.

10.12.2020

Jedna od najcjenjenijih glumica današnjice, trostruka oskarovka Meril Strip (Meryl Streep, 71)otkrila je u intervjuu voditelju Stivenu Kolbertu (Stephen Colbert) kako je snimati u uvjetima pandemije koronavirusa. Ona trenutno snima film "Don't Look Up".

- Igram predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država, a iako je film o globalnoj katastrofi mislim da je poprilično smiješan. Prije nekoliko dana snimili smo prvu scenu i bila sam katastrofalna - ispričala je otvoreno holivudska diva. 


Meril Strip. Agencije

U filmu prepunom zvijezda igraju još i Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence), Leonardo Dikaprio (DiCaprio), Jonah Hil (Hill), Ariana Grande, Timoti Šalamet (Timothée Chalamet), Metju Peri (Matthew Perry), Kejt Blanšet (Cate Blanchett) i mnogi drugi.

- Moramo biti oprezni dok snimamo i na setu sam bila posve sama. Već u prvoj sceni ulazim na stadion pred 20.000 ljudi, koje će u montaži duplicirati. Naravno, bilo ih je svega nekoliko. Statisti su klicali, ali pod maskama se nikoga ništa ne razumije. Nakon dugo vremena vidjela sam svoje lice na ogromnom ekranu i skroz zablokirala. Nisam se mogla sjetiti teksta, bilo je jezivo. Moram se srediti do ponedjeljka - zaključila je glumica generacije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.