INTERVJU

Jovana Joksimović za "Avaz": Željko i ja smo jedan tim

Brak nije takmičenje, niti smo mi protivnici. Neki put imam utisak da nas je zadesio biološki cunami. Sarajevo je jedan od onih gradova u koje, kada jednom dođeš, više iz njih ne možeš da odeš

Razgovarala: L. Medinić

Joksimović: U studiju sama moram riješiti svaki izazov

Foto: Arhiva


TV voditeljica Jovana Joksimović(39), kao i svi drugi, osjeća posljedice pandemije koronavirusa. Mnogima se uveliko promijenio način života, a voditeljica i supruga Željka Joksimovića, s kojim ima troje djece, za „Avaz“ je govorila o privatnom životu, karijeri i planovima za dalje.

Naći odgovore

Kako se snalazite s novonastalom situacijom, koliko je sve ovo utjecalo na Vašu karijeru, ali i privatni život?

- Snalazim se isto kao i svi drugi. Neki put imam utisak da nas je zadesio biološki cunami, pa sada gledamo kako da se sakrijemo i sačuvamo glavu pred tim strašnim talasom. I to ne samo jednim, nego i pred drugim, trećim talasom. i Bog zna koliko će ih još biti. Užas. Opet, nekako, u svemu tome, moramo i da živimo i da radimo. Bavljenje programom koji sam pokrenula na televiziji K1 dosta mi je pomoglo da, ako ništa drugo, bar manje razmišljam o svemu što nas je snašlo. Umjesto toga, da sjedim, zamišljam razne scenarije i plašim se, sada bar svakog jutra pokušavam da s gledaocima nađem neke odgovore na sve što nas je snašlo.  

Osim Vašeg talenta i prezentnosti, je li Vam u karijeri pomoglo ili odmoglo to što ste supruga jednog od najpoznatijih pjevača u regionu?

- U karijeri mi je pomoglo to što imam muža, porodicu, na koju mogu da se oslonim i koja mi je najveća podrška. Sve ostalo je do mene. Sama sam u studiju i sama moram da riješim svaki izazov koji taj posao stavlja pred mene.

 
  • Jovana i Željko: Roditelji troje djece

    Jovana i Željko: Roditelji troje djece

    Foto: Avaz


Koje su prednosti, a koje mane javnog života?

- Pristalica sam mišljenja da je javni život nešto što sam izabereš, niko te na to ne tjera, pa mi se čini i da je nepristojno žaliti se na sve ono loše što uz njega ide. Zato to i ne radim.

Odajete utisak jake i samostalne žene, ali u braku -  čija je zadnja?

- Ne bavimo se time i računam da nam je baš zato i dobro. Umjesto toga, ko će nešto da istjera, umijemo jedno drugo da slušamo. I da čujemo. Da se razumijemo i da pomažemo jedno drugome. Vjerujem da je u tome tajna. Brak nije takmičenje, niti smo mi protivnici. Mi smo tim.

Samo da prođe

Zajedno s Vašim suprugom ste često bili gost u Sarajevu.

- Posljednji put smo bili baš na prelasku iz stare u ovu godinu, sjajan koncert je Željko imao i jedva čekamo da se to ponovi. I proći će sve ovo, bit će prilike, a Sarajevo je jedan od onih gradova u koje, kada jednom dođeš, više iz njih ne možeš da odeš. Moraš da se vraćaš, stalno.

  • Joksimović: Neki put imam utisak da nas je zadesio biološki cunami

    Joksimović: Neki put imam utisak da nas je zadesio biološki cunami

    Foto: Instagram


Kada sve ovo prođe, koji su Vaši planovi?

- Samo da prođe, pa ćemo lako da planiramo. Mislim da je to najvažnije. I da ne zaboravim, vama i vašim čitaocima, svima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini želim sretnu Novu godinu, mnogo srećniju, zdraviju od ove.

Važno je šta imaš u sebi

Otkrijte nam tajnu Vašeg lijepog izgleda?

- Da je tajna, morala bih da je čuvam. Šalim se, nema nikakve tajne, ljepota je dijelom zasluga gena, dakle sreće, ali većim dijelom onoga što imaš u sebi. Ako to nije ružno, nikako ni ti ne možeš da budeš ružan.

NA VRH

Podijeli članak na