ISPOVIJEST

Hari Mata Hari: Djeca su odrastala bez mene, ali su se snašla

Pjevač se prisjetio starih vremena

L. M. / Blic

Hari Mata Hari

Foto: Arhiv


Pjevač Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, prodao je preko pet miliona albuma kada je doživio vrhunac karijere. Sa sjetom se prisjeća starih, dobrih dana kada su za vrijeme turneja po bivšoj Jugoslaviji imali zakazano i po tri nastupa dnevno.

- Ne znam ko nema nostalgiju prema lijepim stvarima. Život ide dalje. To je sudbina kada se lijepo živjelo za vrijeme Jugoslavije. Sjećam se da smo imali tri koncerta za jedan dan. Tada smo morali skraćivati koncerte kako bismo stigli sve u jednom danu. Mene su, da me ne bi obožavatelji raščupali, izbacili na zadnji prozor auta iza bine i tako smo išli dalje. Normalno, tada smo kasnili sa koncertom. Sjećam se da sam uvijek otvarao koncerte s rečenicom: Izvinite, koliko smo kasnili, toliko ćemo skratiti koncert – prisjeća se Hari za Blic, a onda se osvrće na to da žali što nije više vremena provodio sa djecom.

  • Hari Mata Hari

    Hari Mata Hari

    Foto: Arhiv


- Kao otac sam više bio na putu i oni su odrasli mimo mene. Unuke Isaka i Kana doživljavam baš na prvu. Nikoga ne razdvajam i svi su mi isti. Ništa djecu nisam savjetovao, samo sam podržavao njihove želje. Sve je kako treba, uživam sa suprugom Jasminkom. Sinovi Mak i Damir su elektroničari, sve rade najbolje. Kćerka Nađa je doktorica. Oni su u Njemačkoj i Sloveniji, zadovoljan sam kako su se snašli. Hvala Bogu, niko nije povukao pjevanje na mene, svi su stručnjaci u svom poslu. A i unuci će biti nešto fino kad porastu – iskreno poručuje pjevač.

Više o temi Hari Mata Hari

PORUKA NA INSTAGRAMU
Hari Mata Hari danas slavi 60. rođendan
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na