REDITELJ

Veljko Bulajić potresen smrću glumca Kristofera Plamera: "U šoku sam"

Preminuo je u 92. godini, a njegova porodica je potvrdila tužnu vijest za strane medije

Plamer i Bulajić. Avaz

24sata.hr

5.2.2021

Kristofer Plamer (Christopher Plummer) je glumio Franju Ferdinanda u Bulajićevom filmu "Atentat u Sarajevu". Proslavljeni reditelj Veljko Bulajić rekao je za 24sata.hr kako je Christopher Plummer bio jedan od najsavjesnijih glumaca s kojima je radio.

- U šoku sam, jako sam iznenađen - rekao je reditelj Veljko Bulajić (92) nakon vijesti o smrti proslavljenog kanadskog glumca Christophera Plummera. 

Preminuo je u 92. godini, a njegova porodica je potvrdila tužnu vijest za strane medije.

Plummer je glumio prijestolonasljednika Franju Ferdinanda u Bulajićevom filmu "Atentat u Sarajevu". To je bio prvi Veljkov film nakon iznimnog uspjeha ratne epopeje "Bitka na Neretvi", a predstavlja rekonstrukciju zbivanja neposredno uoči atentata i na sam dan atentata koji je poslužio kao formalni povod za izbijanje rata.

- Christopher je bio jedan od najsavjesnijih glumaca s kojima sam surađivao. On je dolazio prvi na scenu i odlazio zadnji. Bio je stalno prisutan, a svojom ulogom živio je za sebe i druge glumce - rekao je Bulajić.

Uz Plummera, među zvjezdanom glumačkom postavom bili su glumica Florinda Bolkan (79), glumac Maximillian Schell, Irfan Mensur (69) te Radoš Brajić (67).

Christopher Plummer odigrao je više od 200 različitih uloga, a u filmskoj će povijesti, osim po brojnim ulogama, ostati upamćen i kao najstariji dobitnik Oscara, kojeg je dobio s 82 godine. Preminuo je u svom domu u Connecticutu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.