BIVŠI MUŽ MILIJARDER

Jedna od najbogatijih žena svijeta pronašla novu ljubav

Multimilijarderka Mekenzi Skot udala se za nastavnika iz srednje škole

Mekenzi Skot. Agencije

L. K. P.

8.3.2021


Multimilijarderka Mekenzi Skot (MacKenzie Scott), bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa (Jeff) ponovo se udala, za srednjoškolskog profesora Dena Dževeta (Dan Jewett). Prošlih mjeseci postala je poznata kao osoba koja je dala najviše novca u dobrotvorne svrhe. Forbes procjenjuje da raspolaže s 53 milijardi dolara, a prošle godine je razdijelila skoro 6 milijardi. Većinu svog bogatstva planira podijeliti u humanitarne svrhe, objavila je Skot.


Mekenzi sa novim suprugom. Agencije

Osim što je pomogla Bezosu podignuti Amazon, Skot je napisala dva romana. Na "Amazonovoj" stranici sada piše da "živi u Sijetlu sa svoje četvero djece i suprugom Denom". Vijest o vjenčanju prvo je objavio "Wall Street Journal".


Mekenzi Skot nije posebna samo po iznosu podijeljenom u humanitarne svrhe, nego i po tome što je novac dala bez kompliciranih birokratskih uslova koji zagorčavaju život humanitarnim udruženima.


Skot je bila u braku s Džefom Bezosom 25 godina. Agencije


Skot je bila u braku s Džefom Bezosom 25 godina. Razveli su se 2019., nagodbom je dobila 4 posto dionica "Amazona". Bezos je rekao novinarima da je Den sjajan i da je on jako sretan i uzbuđen zbog njih oboje, piše NYT.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.