RIJALITI ZVIJEZDA

Ankara osuđuje, Kim Kardašijan pozdravlja

Nakon više od jednog vijeka borbe za istinu i priznanje, danas je jermenski narod dobio priznanje kojem smo se svi nadali i kojem smo se molili, napisala je Kardašijan

Kim Kardašijan. Agencije

A. Ka.

25.4.2021

Kim Kardašijan pozdravila je priznanje predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) da je ubistvo više od milion Arrmenaca od strane Osmanskog carstva prije više od jednog vijeka genocid.

Nakon objavljivanja ovih vijesti, 40-godišnja rijaliti zvezda podijelila je podužu izjavu putem Instagrama.

- Nakon više od jednog vijeka borbe za istinu i priznanje, danas je jermenski narod dobio priznanje kojem smo se svi nadali i kojem smo se molili, a predsjednik Bajden proglasio je masakr 1915. genocidom - započela je majka četvoro djece.

Naglasila je da je ovo dugo putovanje za jermensku zajednicu.

- Svake godine sam osjećala da smo sve bliže i bliže prepoznavanju da je ono što se desilo genocid. Napokon je došao taj dan - rekla je Kardašijan.


Njen posljednji post direktno je zahvalio Bajdenu što ima "hrabrost da govori istinu kad drugi to nisu željeli".

Bajden je prvi američki lider koji je tim terminom opisao masakr, jer su se njegovi prethodnici nisu upuštali da imenuju taj događaj kao genocid, u nastojanju da, kako navodi "Dejli Mejl", održe prijateljske odnose sa Turskom.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je američkog ambasadora u Ankari u znak protesta zbog izjave američkog predsjednika koji je deportaciju i ubijanje Armenaca tokom Osmanskog carstva nazvao genocidom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.