POVODOM 60. ROĐENDANA

Vjenčanica princeze Dajane prvi put u javnosti u kraljevskoj palati

Pored Dajanine vjenčanice, na izložbi će se prvi put naći i tkanina koja je korištena za haljinu kraljice Elizabete II iz 1937. godine

Fu. M.

Princeza Dajana i princ Čarls

Foto: Twitter


Povodom 60. rođendana preminule princeze Dajane (Diana), njena venčanica bit će prvi put izložena u javnosti i to u Kensingtonskoj palati.

Izložba će biti postavljena u palati Kensington tokom ljeta, u čast obilježavanja princezinog rođendana, kao i obilježavanja 40 godina od vjenčanja Dajane i princa Čarlsa (Charles), prenosi RTS.

Kako su najavili kustosi kraljevske palate, prinčevi Vilijam (William) i Hari (Harry) dozvolili su da se vjenčanica njihove majke, princeze Dajane, nađe na izložbi "Royal Style in the Making", koja se otvara 3. juna 2021. godine.

  • Prilikom vjenčanja Dajane i Čarlsa

    Prilikom vjenčanja Dajane i Čarlsa

    Foto: Twitter


Prvi put poslije 25 godina, haljine sa volumenima od čipke s velom dužine 25 metara, koju su dizajnirali Elizabet i Dejvid Emanuel, bit će dostupna javnosti.

Pored Dajanine vjenčanice, na izložbi će se prvi put naći i tkanina koja je korišćena za haljinu kraljice Elizabete II iz 1937. godine.

Prvog jula, na dan 60. rođendana princeze Dajane, bit će otkrivena i statua preminule princeze koju su naručili prinčevi Vilijam i Hari.

Više o temi Princeza Diana

NEKA LJEPŠA VREMENA
Džon Travolta prisjetio se plesa s princezom Dajanom
NA VRH

Podijeli članak na