ISPOVIJEST

Analin Mekord progovorila o borbi s teškim psihičkim poremećajem

Glumica je otkrila da je bila žrtva seksualnog napada 2012. godine, ali da je bila zlostavljana tokom djetinjstva

Analin Mekord. AGENCIJE

A. F.

3.5.2021

Glumica i aktivistica Analin Mekord (AnnaLynne McCord) iskreno je progovorila o svojoj borbi s teškom psihičkom bolesti - disocijativnim poremećajem identiteta.

Tokom intervjua za strane medije  zvijezda serije Novi klinci s Beverly Hillsa prisjetila se snimanja scene iz druge sezone serije, u kojoj je učiteljica koju je glumila bila silovana. Priznala je da joj je snimanje te scene bilo bolno i iscrpljujuće.

- Čitavo moje tijelo se uspaničilo, kao da se radi o stvarnom životu. Ti su trenuci izlazili na vidjelo kroz moj rad. Tada nisam ništa razumjela o svom umu i mozgu, Samo sam pokušavala raditi svoj posao, a nisam mogla - rekla je glumica.

Glumica je otkrila da je bila žrtva seksualnog napada 2012. godine, ali da je bila zlostavljana tokom djetinjstva. Kad je konačno posjetila psihijatra da se suoči sa svojim strahovima, saznala je za svoju dijagnozu.

- Nema razloga sramiti se ičeg. Prije godinu dana išla sam na liječenje zbog PTSP-a. Mozak ne mari za kvalitetu života. Samo se brine o tome da nastavi živjeti. Želim da se moja kvaliteta života poboljša i zato sam zakoračila u ovaj proces ozdravljenja - pojasnila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.