GOSTOVANJA

Jasna Đuričić večeras igra na sceni SARTR-a s predstavom "Prst"

Sa Đurićić igra i Milica Stefanović, jedna od najpriznatijih glumica svoje generacije u Srbiji i najbolja glumica ovogodišnjeg Festivala društveno angažovanih filmova u Njujorku

Piše: N. Aj.

28.5.2021

Jasna Đuričić. Nikola Babić

U organizaciji udruženja "Kontakt" večeras u 20 sati bit će izvedena predstava „Prst“ u režiji Ane Tomović po tekstu Doruntine Bashe na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra (SARTR).

U predstavi glavne uloge tumače Jasna Đuričić, koja je ostvarila glavnu ulogu u filmu “Quo vadis, Aida?”, rediteljice Jasmile Žbanić, nominovanom za nagrade BAFTA i Oskar, i Milica Stefanović koja je jedna od najpriznatijih glumica svoje generacije u Srbiji i najbolja glumica ovogodišnjeg Festivala društveno angažovanih filmova u Njujorku.

Predstava će biti izvedena i sutra, 29. maja, kao i u nedjelju 30. maja. Koliko interesiranje vlada za ovu predstavu, govori činjenica da su ulaznice za sva tri igranja rasprodane.

Detalj iz predstave "Prst". Promo

- U ovom trenutku kada pozorišta na Balkanu, Evropi, svijetu gotovo uopšte ne rade ili rade onoliko koliko pandemija dozvoli, a gostovanja su nešto nezamislivo, predstava "Prst", na moju veliku radost, gostuje u Sarajevu zahvaljujući udruženju "Kontakt" iz Sarajeva i fondaciji "Hartefakt" iz Beograda, koja je i producent predstave - kazala je Jasna Đuričić.

Dramaturg predstave je Filip Vujošević, scenografkinja Zorana Petrov, kostimografkinja Miomirka Bailović, asistentica režije i scenski pokret Bojana Mišić, muzički saradnik Draško Adžić, fotografija i dizajn Jelena Janković.

Dvije žene. Ne mogu više zajedno, a ne mogu ni jedna bez druge. Jedini način da promijene svoju situaciju je da jedna drugu povrijede. Što se jače povrijeđuju, to se više osjećaju živima - kazala je rediteljica Ana Tomović.

Predstava je nastala u koprodukciji Hartefakt Fonda i Bitef teatra iz Beograda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.