NAŠI U SVIJETU

Emma Golijanin iz Los Anđelesa za „Dnevni avaz“: Godine me ne plaše, smatram da sam sve bolja kako starim

Režirala je i igra glavnu ulogu u spotu Deena „Dovoljno te dobro znam”

Golijanin: Sva iskustva i dešavanja u mom životu učinila su me osobom koja sam danas. Promo

Razgovarala: Nerma Ajnadžić

20.6.2021

Prije jedanaest godina Sarajka Emma Golijanin proglašena je za najljepšu djevojku u BiH u takmičenju za Miss BiH za Miss planete Zemlje. To je bio samo početak za ovu danas dvadesetdevetogodišnju ljepoticu.

Nastavila je graditi svoju karijeru daleko, u Americi, gdje živi na relaciji Los Anđeles - Majami. Tamo se etabilirala u svijetu modelinga.




Iza kamera

Radila je sa svjetskim dizajnerima i brendovima, prošetala najpoznatijim pistama, stala ispred objektiva nekih od najboljih fotografa i upoznala mnogo onih koje drugi mogu samo na malim ekranima vidjeti.



Golijanin: Ja nikad nisam izjavila da “živim američki san”. Promo

Ipak, sve više je počinje zanimati rad iza kamera.


Njen prijatelj Fuad Backović Deen, koji, također, živi u Los Anđelesu već nekoliko godina, objavio je pjesmu „Dovoljno te dobro znam“. A upravo Emma igra glavnu ulogu u spotu koji je i režirala.


O svom životu u Americi otvoreno je govorila za „Dnevni avaz“ otkrivajući da je otvorila svoju produkcijsku kompaniju, je li joj „ukradeno“ srce, kako je sarađivati s prijateljem.


Osim što ste Vi i Deen bliski prijatelji, ostvarujete i saradnje. Pa, kako je raditi zajedno?


- S Deenom je super sarađivati. Imamo slične ideje i bilo mi je drago raditi na videomaterijalu za njegov novi album. Planiramo sarađivati i u budućnosti na njegovoj novoj muzici.



Golijanin: S Deenom je super sarađivati. Promo

Kažu da ne treba miješati prijateljstvo i posao. Na Vašem primjeru, koliko je to tačno?


- Ovo nije jednostavno odgovoriti, jer sve ovisi o tome s kojim od prijatelja odlučiš da poslovno sarađuješ. Ne slažem se u potpunosti s tim. Smatram da je lijepo raditi s nekim s kim si blizak i svakako da treba poslovno pomoći svojim određenim prijateljima, mada je veoma bitno izabrati pravu osobu za poslovnog partnera i postaviti jasne granice. Mora postojati poštovanje s obje strane.


Učestvovali ste u režiji spota. Je li to nešto novo ili Vas odranije zanima taj vid posla?


- Mnogo uživam u režiji i već duže me zanima. Zato sam nedavno otvorila i produkcijsku kompaniju.


Emma Golijanin. Promo


Sredinom aprila ste proslavili 29. rođendan.


- Za rođendan sam bila na večeri s bratom i bliskim prijateljima, bili smo u veoma lijepom restoranu na vodi tokom zalaska sunca. Nisam neko ko voli da priređuje velike proslave. Možda za 30. rođendan bude neka veća proslava.

Plaše li Vas godine?


- Apsolutno ne. Čak smatram da sam sve bolja kako starim.


Koliko se godinama u Vašem poslu, modelingu, daje na značaju?


- U modelingu u posljednje vrijeme ne toliko kao nekad. Ali, svakako,  dođe određeno vrijeme nekada, u 30-im godinama, kada treba napraviti neki novi korak u karijeri.



Ispunjena sam

Ostvarili ste mnogo toga otkako ste otišli u daleku Ameriku. Ima li nešto za čim žalite? Nešto što niste uradili, pa se pokajali ili nešto što jeste, pa se pokajali?


- Ne kajem se ni za šta. Sva iskustva i dešavanja u mom životu učinila su me osobom koja sam danas. Ima još mnogo stvari na kojima radim i koje želim da ostvarim, ali se osjećam ispunjeno.


Kažete i da živite američki san. Kakav je to san?


- Ja nikad nisam izjavila da “živim američki san”. Mislim da su to samo razne novine objavile zbog toga što živim u Americi i imam uspješnu karijeru. Veoma sam sretna i zahvalna na svim prilikama koje sam dobila živeći ovdje, ali su zarađene uz mnogo rada i truda.



Golijanin: Sredinom aprila proslavila 29. rođendann. Promo

Svoj privatni život čuvate za sebe vrlo uspješno. Ipak, je li Vam iko “ukrao” srce?


- Kada bude pravo vrijeme znat će se ko je “ukrao” moje srce.



Lilijana Montoja je divna osoba

Od svih saradnji i poznanstava, a vjerujem i prijateljstava, koje ste ostvarili, postoje li one koje biste izdvojili?


- Izdvojila bih prijateljstvo s dizajnericom Lilijanom Montojom (Liliana Montoya), s kojom sarađujem već pet godina. Ona je jedna veoma divna i iskrena osoba i vjerujemo da će naše prijateljstvo i saradnja još dugo trajati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.