GRUPE "SEVEN UP"

Fuad Backović Deen se oglasio nakon smrti Dade iz "Seven Upa"

Na svom Facebook profilu je objavio smrtovnicu i datum komemoracije i sahrane

Fuad Backović Deen. Instagram

N. A.

31.5.2023

Damir Pašić Dadi, član grupe "Seven Up", preminuo je nakon teške bolesti u 46. godini. Brojne njegove kolege i prijatelji oprostili su se od pjevača, a među njima je Fuad Backović Deen.

Na svom Facebook profilu je objavio smrtovnicu i datum komemoracije i sahrane.

-Komemoracija i saharana našem Dadiju je u četvrtak 01.06.2023.Komemoracija u 12 sati Dom Oružanih snaga, a Sahrana u 14 sati groblje Lav.

Nedavno se emotivnom porukom oprostio od Dade.

- Najdraži moj Damir Pasic, moj brate, zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvijezde. Bilo mi je samo četrnaest godina kada sam postao dio porodice zvane "Seven Up" i tog dana dobio sam četvoricu braće. Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas. Grupa Seven Up - Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere. Vi ste bili moj oslonac, moja zaštita, moja familija onda kada smo bili na turnejama i moji uzori! Bili smo pioniri poslijeratne Sa PoP-Rock muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pjesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve sto se moglo ostvariti na području ex Yu prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće! Nikad niko više kao mi i nikada niko više kao ti. Srce mi je slomljeno jutros i teško ću se nositi sa činjenicom da ti više neću čuti glas i smijati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško... Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoju raju i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna djevojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja!  Voli te tvoj brat! “Seven Up” 4Ever - napisao je Backović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.