KRAJEM 2022. GODINE

Princ Hari objavljuje memoare

Prihod od prodaje će ići u dobrotvorne svrhe

Princ Hari. Agencije

A. K.

20.7.2021

Princ Hari (Harry), koji se distancirao od britanske kraljevske porodice zajedno sa suprugom Megan Markl (Meghan Markle), objavit će krajem 2022. godine svoje memoare u kojima će govoriti o "greškama" i "naučenim lekcijama", saopćila je američka izdavačka kuća.

- Tokom godina sam mijenjao stavove i nadam se da ću pričom o svojim usponima i padovima, greškama i naučenim lekcijama, pokazati da bez obzira na porijeklo, svi imamo više zajedničkih tačaka nego što mislimo - rekao je Hari (36).

Dodao je da memoare ne piše kao princ koji je od rođenja već kao čovjek koji je postao. Hari i Megan su poslije napuštanja britanske kraljevske porodice u martu dali intervju poznatoj američkoj voditeljki Opri Vinfri.

U intervjuu koji je uticao na dodatno zahlađenje odnosa sa kraljevskom porodicom, Hari i Megan su izmeđju ostalog rekli da se jedan član porodice brinuo o boji kože koju će imati njihov sin Arči još prije rođenja, pošto je majka Megan Markl tamnoputa.

Izdavačka kuća je navela da će memoari biti objavljeni širom svijeta i dodala da će prihod od prodaje ići u dobrotvorne svrhe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.