ODLUKA KREATORA

Britanski talent šou "X Factor" prestaje sa emitiranjem nakon 17 godina

Sajmon Kauel odlučio da je vrijeme da zaključi priču

L. K. P.

Sajmon Kaule: Donio odluku

Foto: Agencije


Britanska mreža ITV otkazala je poznati talent TV šou “X Factor” Sajmona Kauela (Simon Cowell), koji se prvi put emitirao u Velikoj Britaniji 2004. godine i koji je iznjedrio neke od najvećih pop zvijezda 2000-ih.

ITV mreža je potvrdila da “nema trenutnih planova” za još jednu sezonu “X Factora” u Velikoj Britaniji, nakon glasina u britanskim medijima da je sam Kauel odlučio da ugasi svoj najpoznatiji šou nakon 17 godina.

  • Članovi žirija

    Članovi žirija

    Foto: Agencije


Emisija je zbog pandemije koronavirusa pauzirana tokom 2020. godine, a publici je najavljeno kako će nova sezona biti prikazana ove godine.

Kauel, kreator ove takmičarske emisije, odlučio je da je vrijeme da zaključi priču o "X Factoru" i fokusira se na nove projekte. Prema tvrdnjama izvora, ne želi dosaditi britanskoj publici i osjeća da je vrijeme za nove projekte.

"Variety" piše kako će se producent u narednom periodu fokusirati na novu kviz emisiju "Walk The Line". Koncept emisije je zamišljen tako da učesnici pjevaju i odgovaraju na pitanja žirija te se tako bore za velike novčane nagrade.

Više o temi Simon Cowell

NA VRH

Podijeli članak na