KAD SE KAMERE UGASE

Glumac Andrija Milošević za "Avaz": Pripremam se za noćni život u Sarajevu

Govorio je o koronavirusu, projektima, dolasku na SFF

Andrija Milošević trenutno odmara. Instagram

Razgovarala: Amina Zukić

6.8.2021

Jedan od najpopularnijih glumaca na ovim prostorima Andrija Milošević trenutno se kao i većina njegovih kolega nalazi na odmoru. Ipak, ovaj omiljeni Crnogorac priznaje nam da razmišlja šta i kako dalje, jer očigledno je da pandemija koronavirusa još nije definitivno okončana. U razgovoru za "Avaz" je otkrio da bi se uskoro mogao pojaviti i u Sarajevu. 

Zbog mjera predostrožnosti priznao je da je teško raditi u pozorištu. Instagram

Borimo se

- Trenutno odmaram, ali obavijestit ću sve na društvenim mrežama kada bude u planu neki novi projekt – priznao je Milošević.

Zbog mjera predostrožnosti priznao je da je teško raditi u pozorištu, jer još uvijek niko ne može da se opusti.

- Pandemija je smanjila manevar u samom životu, pa logično i u poslu. Jednostavno je ova situacija izuzetno nepovoljna po nas. Mi smo trenutno gerila. Borimo se i prilagođavamo kako znamo i umijemo. Posebno je teško u situaciji kada su mjere predostrožnosti nelogične i glupave u velikoj mjeri – rekao je.

Dodao je da se teško nosi s kompletnom situacijom koja je zadesila cijeli svijet.

Na naše pitanje koju ulogu u svojoj dugogodišnjoj karijeri bi izabrao za najdražu, kaže:

- Ulogu dobrog čovjeka koju pratim u vlastitom životu. Zahvalan sam na daru koji mi omogućava da živim u miru sa sobom, da volim, razumijem i poštujem ljude – ponosno je rekao Milošević.

Osim što je poznat po odličnom glumačkom talentu, humoru, karakterističnom crnogorskom govoru, izvan malih ekrana glumac je u dugogodišnjoj vezi s glumicom Aleksandrom Tomić Đeđom (32).

Andrija Milošević: Njene reakcije su mi nevjerovatno smiješne. Instagram

Smiješne reakcije

Na društvenim mrežama veoma je aktivan, posebno na Instagramu gdje ga prati 800.000 ljudi. U posljednje vrijeme često dijeli videa u kojima snima sebe dok djevojci priča vic.

- Njene reakcije su mi nevjerovatno smiješne i zato sam je nagovorio da postavim par videa. Ljudi su momentalno reagirali i reakcije su lude, kao i moje – priznaje Milošević.

Približava se 27. izdanje Sarajevo Film Festivala, a Milošević kaže kada snimi film, doći će na festival.

- Čuo sam da je noćni život tu prava „ludnica“, bit će prilike da se uvjerim – zaključio je.

Mnogi su ga proglasili „Kraljem viceva“.

- Meni su vicevi generalno dosadni. Više je u pitanju moj način i shvatanje života kroz kratke šale – ističe popularni Crnogorac.


Pjesma koja se nikada ne završi

Andrija piše i knjigu posvećenu svojoj majci.

– To je pjesma koja se nikada ne završi. Kada budem spreman, objavit ću je. To je dnevnik emocija. Tako se desilo, to je koncept, sirove, napisane emocije. Poezija u prozi. Nema kićenja, nema kompliciranih riječi, samo čista šifra za ono što se buni u duši – priznao je.

Andrija Milošević bi volio da se nastavi snimanje serije. Instagram

Spoj u pravom trenutku

Vjerna publika serije "Andrija i Anđelka“ konstantno na društvenim mrežama pita Andriju hoće li se nastaviti snimanje serije. On kaže da se u skorije vrijeme to neće realizirati.

- Ja bih lično volio da nastavimo snimanje jer sam uživao dok sam radio s kolegicom Anđelkom Prpić, jer je sve bilo spontano. Narod je zavolio seriju, ali u tolikoj mjeri niko ne zna zašto. To se desi , nešto se u svemiru spoji u pravom trenutku i dobijete nešto predivno i očaravajuće – prokomentirao je Milošević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.