NE MOŽE U SRBIJU

Sadik Hasanović odgovorio mrziteljima: U pjesmi "Oj Nasere, srebrenički sine" nema ništa uvredljivo, imam ja moju Bosnu i moj Sandžak

Ja sam to što jesam, i ne stidim se toga, kazao je Hasanović

N. Ajnadžić

25.8.2021

Sadik Hasanović. Arhiv

Sadiku Hasanoviću, mladom pjevaču iz Srebrenika, a porijeklom iz Srebrenice, zabranjen je ulazak u Srbiju i to doživotno.

Nakon što je jučer portal "Avaza" prvi objavio vijest da je vraćen sa granice kada je iz Crne Gore želio ući u Srbiju, a finalna destinacija bila mu je Sandžak, odnosno Novi Pazar, mnogi mediji su pokušali doći do Hasanovića.

On je dao izjavu za Informer.rs koju prenosimo.

Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prijelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati - kazao je Hasanović.

Naglasio je da se ne stidi svog Podrinja, nikada!

Podsjećamo da se na mladog Hasanovića digla neviđena medijska hajka nakon što su tamošnji mediji "pronašli" fotografiju Hasanovića s ratnim komandantom Naserom Orićem kao i videosnimak na kojem pjeva "o ubijanju Srba".

Iz medija Informer.rs su ga pitali za spornu pjesmu, na šta je Hasanović odgovorio:

Ja sam to što jesam, i ne stidim se toga. Ne kapiram zbog čega bi trebalo da mi bude žao? Pa šta ako sam pjevao o Naseru Oriću? Imam pravo da slavim Orića! U pjesmi "Oj, Nasere, srebrenički sine" nema ništa uvrjedljivo! Kada i ostali muzičari odgovore na pitanje da li se kaju što su pjevali takve pjesme, i ja ću vam dati odgovor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.