NAKON 13 GODINA

Britni Spirs na korak do slobode

Otac pjevačice uputio je u avgustu podnesak sudu u kojem je rekao da je voljan da odustane od uloge staratelja

Britney Spears. AGENCIJE

S. Š.

9.9.2021

Džejmi Spirs (Jamie Spears) zatražio je od suda u Los Anđelesu da prekine njegovo 13-godišnje starateljstvo nad njegovom kćerkom i pop pjevačicom Britni Spirs (Britney Spears), prenosi portal Nova.rs

Podsjetimo, advokati pop pjevačice tvrde da njen otac pokušava da od nje dobije dva miliona dolara prije nego što odstupi sa mjesta njenog staratelja. Spirsova je to potvrdila u skorašnjim pravnim dokumentima. 

Otac pjevačice uputio je u avgustu podnesak sudu u kojem je rekao da je voljan da odustane od uloge staratelja. U novom dokumentu bio je još jasniji i zatražio od suda da prekine starateljstvo u potpunosti.



Fanovi su organizirali proteste pod nazivom "Free Britney" širom SAD. AGENCIJE

Napisao je kako pjevačica “ima pravo da sud ozbiljno razmotri je li starateljtsvo potrebno”, te da su se njene okolnosti promjenile “toliko da osnove na kojima mu je dodjeljeno starateljstvo možda više ne postoje”, prenijeli su tada američki mediji. 

Na saslušanju u junu, Britni Spirs je rekla sudu da je starateljstvo, koje je počelo 2008. godine, uvrijedljivo i ponižavajuće. Zatražila je da se ocu oduzme pravo upravljanja njenim imanjem vrijednim 60 miliona dolara (blizu milijardu KM).

Sudsko ročište za raspravu o zahtjevu Britni Spirs zakazano je za 29. septembar u Los Anđelesu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.