POTRESNA ISPOVIJEST

Ljepotica nakon pet godina šutnje: Trajno sam unakažena esteskim operacijama, u dubokoj sam depresiji

Povećale su se, a ne smanjila masne ćelije i ostavljajući trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspješne korektivne operacije

Linda Evangelista. Agencije

L. S. R.

23.9.2021

Zajedno sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Tatjanom Patic, Linda Evangelista je činila čuvenu petorku manekenki koje su vladale svjetskim modnim pistama  devedesetih godina. I dok njene kolegice ostale u top-formi te i dalje pale i žare, Linda se drastično promijenila, postala je neprepoznatljiva.

Nekadašnja ljepotica potpuno se povukla u svoj svijet i nakon punih pet godina prvi put se glasila u javnosti. Na svom Instagram profilu otkrila je šta joj se ustvari desilo.

- Danas sam napravila veliki korak ka ispravljanju greške koju sam pretrpjela i čuvala za sebe više od pet godina. Mojim pratiocima koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjaka napredovala, razlog je taj što sam trajno unakažena "Zeltik CoolSculpting" procedurom koja je učinila suprotno od onoga što je obećano. Povećale su se, a ne smanjila masne ćelije i ostavljajući trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspješne korektivne operacije. Postala sam, kako su mediji opisali, "neprepoznatljiva" - iskrena je Linda.


LInda Evangelista devedesetih godina. Agencije

Dodala je da joj se "razvila Paradoxical Adipose Hyperplasia", mada rizika nije bila svjesna prije nego što se podvrgla estetskom zahvatu.

Ovaj zahvat ju je mnogo koštao i to ne samo gubitka sredstava za život, već i toga što je zapala, kako je kazala, u krugu duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprezira.

Nekadašnja ljepotica ne krije da želi da krene naprijed, ali i da istovremeno je umorna od ovakvog života:

- Tužbom krećem napijed da se oslobodim srama i izlazim u javnost sa svojom pričom. Umorna sam od ovakvog života. Htjela bih da izađem na vrata uzdignute glave, uprkos tome što više ne ličim na sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.