MANEKENKA I ŠARMER

Ljubavna priča Bjele i njegove Maje, zaljubili se snimajući reklamu za namještaj

Dragan Bjelogrćić i Maja u braku su dobili dvoje djece

L. K. P.

Dragan i Maja Bjelogrlić

Foto: Agencije


Dragan Bjelogrlić i njegova supruga Maja u februaru će proslaviti 26 godina braka, a reditelj, glumac i producent bez svoje ljepše polovine gotovo se ne može vidjeti na nekom važnom javnom događaju. Iako ona ne voli da se eksponira u javnosti, niti daje intervjue, priče o njima neprestano su aktuelne .

Tako je Bjelogrlić nedavno bio u medijskoj žiži zbog intimne proslave 58. rođendana, na kojoj su, osim njegove porodice, bili i brojni prijatelji, saradnici, kao i ličnosti iz javnog života. Jasno, pjevale su se pjesme Tome Zdravkovića, u kojima su uživali svi gosti, a najviše se veselio slavljenik.

Nedavno su srbijanski mediji objavili priča o samom početku Belogrlićevog zabavljanja sa suprugom. U vrijeme kada se Maja bavila manekenstvom i uporedo studirala na Filološkom fakultetu, zbližila se s poznatim glumcem na snimanju reklame za namještaj, sredinom devedesetih godina.

  • Bračni par Bjelogrlić: U februaru će proslaviti 26 godina braka

    Bračni par Bjelogrlić: U februaru će proslaviti 26 godina braka

    Foto: Agencije


-Kad sam, nekoliko mjeseci nakon što smo se upoznali, dobio ponudu da snimim reklamni spot za kuhinjski namještaj, u kojem mi je trebala i partnerica, sjetio sam se Maje. Nisam bio siguran je li uopšte u Beogradu, ali imao sam sreću da je baš tad došla na jesenji ispitni rok, pa sam je angažovao da glumi sa mnom u reklami. Prvo smo samo glumili ljubavni par, a ubrzo smo to stvarno postali, rekao je Bjela o ljepotici koja se zbog manekenskog posla rano osamostalila, živeći i radeći prvo u Parizu, a potom i u Beču. I pored velikih uspjeha u internacionalnom modnom svijetu, Maja nije zapostavila obrazovanje, te je često dolazila u Beograd jer je studirala, a potom i diplomirala engleski jezik i književnost.

Dragan i Maja u braku su dobili dvoje djece, kćerku Miju, koja ima 24 godine i sina Alekseja, koji ima 21. Njegov sin je je student glume, a kćerka je diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Više o temi Dragan Bjelogrlić

NA VRH

Podijeli članak na