U 59. GODINI

Preminuo Ganter iz "Prijatelja"

Džejmsu Majklu Tajleru je 2018. dijagnosticiran uznapredovali rak prostate koji se kasnije proširio na njegove kosti

Tajler: Ostao poznat po ulozi Gantera u "Prijateljima". TWITTER

E. Ć.

25.10.2021

Američki glumac Džejms Majkl Tajler (James Michael Tyler) preminuo je u 59. godini. On je najpoznatiji po ulozi Gantera (Gunther) u seriji "Prijatelji.

Tajler je preminuo u svojoj kući u Los Anđelesu, prenio je u saopćenju njegov menadžer. Glumcu je prije tri godine dijagnosticiran uznapredovali rak prostate koji se kasnije proširio na njegove kosti.

- Želeći da pomogne što većem broju ljudi, hrabro je podijelio svoju priču i postao borac da oni sa prostatom dobiju test krvi već sa 40 godina - rekao je njegov menadžer.

Iako nije imao istu količinu vremena na ekranu kao šest glavnih likova iz Prijatelja, Ganter je bio i ostao popularna figura među fanovima popularne serije "Prijatelja". Tajler se preko Zoom-a nakratko pojavio u specijalu tokom ponovnog okupljanja "Prijatelja".

- Bilo je to najupečatljivijih 10 godina mog života, iskreno. Nisam mogao zamisliti samo bolje iskustvo. Svi ovi momci su bili fantastični i jednostavno je bilo zadovoljstvo raditi sa njima. Osjećao sam se veoma, veoma posebno - rekao je Tajler tada, prenosi "Telegraf.rs".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.