SRBIJA

Mika Aleksić u sudu negirao optužbe, predložio oko 60 svjedoka

Pripremno ročište odloženo je za 15. novembar

A. Ka. / Telegraf.rs

Miroslav Mika Aleksić

Foto: Telegraf.rs


U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću pred suđenje povodom optužbi za više silovanja i spolno uznemiravanje polaznica njegove škole. Aleksić je stigao u sud u 9:30 sati sa advokatom Zoranom Jakovljevićem.

Advokat je na ulazu u sud uzviknuo: "Pobjeđujemo, pobjeđujemo.

Optuženi Aleksić je potom pred sudijom negirao optužbu. Detaljnu odbranu iznijet će naknadno na suđenju, koje bi trebalo da bude javno.

Pripremno ročište

- Tražili smo pomijeranje pripremnog ročišta za 15. novembar da bi se odlučilo o svjedocima, s obzirom na to da su Mikini advokati predložili 50, 60 svjedoka, glumaca i režisera. Smatramo da su upravo ti svjedoci ispadima u javnosti ometali istragu - rekli su advokati oštećenih.

Pripremno ročište odloženo je za 15. novembar.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva, također kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, i druge djevojke.

Zbog toga je Aleksić uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Potvrđena optužnica

Pripremno ročište Aleksiću je trebalo da bude održano 1. oktobra 2021. godine. Međutim, odloženo je pošto je Aleksićev advokat Zoran Jakovljević obavijestio sud da je pozitivan na koronavirus i da ne može da dođe.

Aleksić je, sa druge strane, došao u pratnji supruge i još jedne žene. U sud su tada bili i advokati, punomoćnici oštećenih glumica.

Ispred suda dvije žene i jedan muškarac razvili su transparent "Vjerujemo Mileni Radulović", glumici koja ga je prva prijavila za silovanje u januaru ove godine.

Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u cijelosti optužnicu protiv Aleksića.

NA VRH

Podijeli članak na