HOLIVUDSKE DIVE

Zgodna žena slavi 54. rođendan, a i dalje je jednako zgodna

Čak pet puta je bila proglašena najlepšom ženom svijeta prema izboru magazina "People"

Džulija Roberts. Agencije

L. S. R.

28.10.2021

Oskarovka Džulija Roberts (Julia) danas  slavi 54. rođendan. Slavna glumica u toku sjajne karijere osvojila je tri Zlatna globusa, za Oskara je bila nominovana čak četiri puta, a najprestižniju filmsku nagradu je osvojila ulogom u filmu "Erin Brokovich".

Džulija je rođena u američkom gradiću Smirna, koji je inače predgrađe Atlante, a odrasla je uz starijeg brata Erika Robertsa (Erick), također glumca, s kojim nije godinama razgovarala, kao i sestrom Lisom Roberts. Njeni roditelji upoznali su se upravo zahvaljujući glumi, a zajedno su vodili dečju glumačku školu, sve dok se nisu rastali 1972. godine.

Prvi put se na velikom platnu pojavila 1988. godine u filmu "Satisfaction".


Džulija Roberts. Agencije

Godinu dana kasnije pojavila se u filmu "Čelične magnolije", za koji je dobila nominaciju za Oskara i prvi Zlatni globus. Filmski hit "Zgodna žena" u kojem glumi glavnu ulogu zajedno s Ričardom Girom (Richard Gere) vinuo ju je u holivudski vrh.

Čak pet puta je bila proglašena najlepšom ženom svijeta prema izboru magazina "People", ai i sa 54 godine još uvijek je jednako zgodna.

 Uz blistavu karijeru, vodila je i zanimljiv ljubavni život, a već 19 godina je u braku sa snimateljem Danielom Moderom i imaju troje djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.