HOLIVUDSKE DIVE

Zgodna žena slavi 54. rođendan, a i dalje je jednako zgodna

Čak pet puta je bila proglašena najlepšom ženom svijeta prema izboru magazina "People"

L. S. R.

Džulija Roberts

Foto: Agencije


Oskarovka Džulija Roberts (Julia) danas  slavi 54. rođendan. Slavna glumica u toku sjajne karijere osvojila je tri Zlatna globusa, za Oskara je bila nominovana čak četiri puta, a najprestižniju filmsku nagradu je osvojila ulogom u filmu "Erin Brokovich".

Džulija je rođena u američkom gradiću Smirna, koji je inače predgrađe Atlante, a odrasla je uz starijeg brata Erika Robertsa (Erick), također glumca, s kojim nije godinama razgovarala, kao i sestrom Lisom Roberts. Njeni roditelji upoznali su se upravo zahvaljujući glumi, a zajedno su vodili dečju glumačku školu, sve dok se nisu rastali 1972. godine.

Prvi put se na velikom platnu pojavila 1988. godine u filmu "Satisfaction".

  • Džulija Roberts

    Džulija Roberts

    Foto: Agencije


Godinu dana kasnije pojavila se u filmu "Čelične magnolije", za koji je dobila nominaciju za Oskara i prvi Zlatni globus. Filmski hit "Zgodna žena" u kojem glumi glavnu ulogu zajedno s Ričardom Girom (Richard Gere) vinuo ju je u holivudski vrh.

Čak pet puta je bila proglašena najlepšom ženom svijeta prema izboru magazina "People", ai i sa 54 godine još uvijek je jednako zgodna.

 Uz blistavu karijeru, vodila je i zanimljiv ljubavni život, a već 19 godina je u braku sa snimateljem Danielom Moderom i imaju troje djece.

NA VRH

Podijeli članak na