TUŽNE VIJESTI

Preminuo pjevač Marinko Rokvić

Kako su pisali mediji u Srbiji, popularni pjevač imao je koronavirus

Preminuo u 68. godini. Agencije

Z. K. / Novosti

6.11.2021

Pjevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini, potvrđeno je "Novostima" u Kliničkom centru.

Marinko Rokvić preminuo je nakon što je već izvjesno vrijeme bio bolestan. Kako su pisali mediji u Srbiji, popularni pjevač imao je koronavirus, nakon koga se oporavio, ali je ubrzo dobio bakterijsku infekciju.

Supruga Slavica i sinovi nadali su se oporavku. Danas je sin Nikola za medije u Srbiji potvrdio najtužniju vijest.

- Preminuo je, ne mogu da pričam... - rekao je Nikola kroz suze.

Marinko Rokvić rođen je 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Marinko i njegov brat od malih nogu su pokazivali interesovanje za muziku i svirali harmoniku. Pored muzike, Marinko je volio i da trenira fudbal. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mjesta su bila popunjena, osim na odsjeku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umjetničko društvo "Nikola Tesla" u kom je pjevao.


Danas je sin Nikola za medije u Srbiji potvrdio najtužniju vijest. Agencije

Prvu ploču snimio je 1974. godine 1977. godine imao je veoma zapažen nastup na festivalu Ilidža, na kom je pjevao pjesmu kompozitora Budimira Buce Jovanovića „Momak veseljak. Sljedeći veliki hit bila je pjesma „Da volim drugu ne mogu“, koja je prodata u tiražu od 600.000 primjeraka.


Uslijedili su hitovi: „Potražiću oči zelenije“, „Jedina moja“, „Svađalice moja mala“, „Samo me potraži“, „Pusti me da je vidim“, „I pijan i trezan za tebe sam vezan“...  Također, snimio je i album sa sevdalinkama, apojavio se u seriji Kamiondžije opet voze iz 1983. godine, u kojoj je otpjevao pjesmu „Divne imam komšinice“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.