EMOTIVNI OPROŠTAJ

Sahranjen Marinko Rokvić: Nikola održao potresan govor, sinovi pridržavali majku

Nikola je rekao da je njihova majka bila Marinku divna saputnica, heroj nad herojima, orden ljubavi, požrtvovanosti i svega najljepšeg što može da živi u jednoj ženi, majci, supruzi i dami

N. Aj.

11.11.2021

Sahrana Marinku Rokviću - Avaz
Dnevni avaz
Marko, Slavica i Nikola Rokvić - Avaz
Marko, Slavica i Nikola Rokvić - Avaz
Marko, Slavica i Nikola Rokvić - Avaz
+6

U krugu porodice, prijatelja, saradnika, kolega, ali i političkog vrha Srbije, danas je na groblju na Bežanijskoj kosi sahranjen pjevač Marinko Rokvić.

Osim porodice i prijatelja, na sahranu su došli i Rokvićeve kolege, estradne zvijezde, među kojima su i Aleksandra Prijović i Filip Živojinović, ali i Jelena Karleuša i Vesna Zmijanac. Bili su i Halid Muslimović, Ana Bekuta, Mira Škorić, Nada Topčagić, Željko Samardžić, Igor i Keba Kojić, Saša Matić... Prisistvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


Oproštaj ili novi početak

Marinkov sin Nikola Rokvić održao je potresni govor na sahrani svoga oca.

- Odlazak – šta to uopšte znači za čovjeka? Da li je to kraj, oproštaj ili novi početak? Za našu porodicu to je bio trenutak potpune ljubavi, čistih emocija koje nemaju granice, trenutaka koji su bile prozor ka vječnosti, pomješane ljudskim tugama i čovjekovim bolom. Zar tek kada nastupi tren kraja mi osjetimo potpunu slobodu i izbacimo sa sebe sve suvišne pregrade i ograde? Zar je teško reći, ljubavi moja, živote moj, radosti moja, ljepoto moja, zar nam je teško da to kažemo svakoga dana? Vjerujte, moramo - rekao je, između ostalog, Nikola Rokvić.


Kakav si bio pjevač

Dodao je da je njihova majka bila njegova divna saputnica, heroj nad herojima, orden ljubavi, požrtvovanosti i svega najljepšeg što može da živi u jednoj ženi, majci, supruzi i dami.

- Koliko te samo voli, koliko ti je samo bila potpuno druga polovina... Marine moj, znao si da izabereš, ma znao si sve. Da ne pričam o tvom znanju i vještini pjevanja. Od kada si nas fizički napustio tek tada sam u potpunosti shvatio kakav si bio pjevač - rekao je Nikola, između ostalog, drhtavim glasom.

Podsjećamo, Marinko Rokvić preminuo je u subotu, 6. novembra.  Rođen je u Bosanskom Petrovcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.