TAJNE SLAVNIH

Glumica progovorila o depresiji i liječenju: Lijekovi su sjajna stvar

Sjećam se da sam se osjećala slobodno nakon što sam dobila prvog sina

Kirsten Danst. Agencije

L. S. R.

11.11.2021

Jedan od ovogodišnjih filmova koji se spominje kao kandidat za Oskara je „The Power of the Dog“ u kojem glavne uloge igraju Benedikt Kamberbač (Benedict Cumberbatch) i Kirsten Danst (Dunst,39). Nakon premijere na filmskom festivalu u Veneciji film će se početi prikazivati 1. decembra na Netflixu. 

Kirsten Danst (39) je dala intervju za britanski "The Sunday Times" gdje je progovorila o svojoj borbi i liječenju od depresije.

Glumica se liječila 2008. godine u "Cirque Lodge Treatment Centeru",  gdje su svojevremeno pomoć tražile Lindzi Loan (Lindsay Lohan) i Eva Mendez (Mendes). Glumica je odmah rekla kako je depresija, a ne alkohol ili droga, bila razlog za liječenje. A depresija je došla s glumačkim uspjesima. Bilo je to u vrijeme kada je imala 27 godina i kada je neprestano bila bijesna. 


Kirsten Danst. Agencije

- Sve što mogu reći jest da su lijekovi sjajna stvar i stvarno pomažu. Bojala sam se poduzeti nešto. Svima preporučujem da da potraže pomoć ako je trebaju - poručuje glumica.

U njenom životu mnogo se toga promijenilo otkako ima dva sina iz braka sa Džeseom Plemonsom (Jesse Plemons) s kojim se upoznala na snimanju serije „Fargo“, a koji također glumi u filmu „The Power of the Fog“.

- Sjećam se da sam se osjećala slobodno nakon što sam dobila prvog sina. Nakon toga sam kao glumica dala sve od sebe jer nisam imala šta za izgubiti. Dati sve od sebe je hrabra i predivna stvar - reklla zaključila je Kirsten.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.