KOMBANK ARENA

Trostruki trijumf Amire Medunjanin u Beogradu

Tri večeri pjevala u beogradskoj dvorani

Amira Medunjanin. Long Play

Piše: L. S. R.

16.11.2021

Bh. pjevačica Amira Medunjanin sinoć je pred 700 oduševljenih posjetilaca, koliko je bilo maksimalno propisano, sjajnim nastupom, u trajanju od više od dva sata, okončala seriju od tri beogradska koncerta u Kombank dvorani. 

Interpretatorka sevdalinki i tradicionalnih pjesama sa prostora bivše Jugoslavije prethodno je publici priredila nezaboravne večeri u petak i subotu, 12. i 13. novembra, pa je, ukupno, u koncertima uživalo više od 2.000 poštovalaca njenog jedinstvenog glasa.



Amira Medunjanin. Long Play

Amira je i na trećem nastupu podarila posjetiocima niz obrada klasika Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, zabilježenih na njenom aktuelnom albumu „For Him And Her“ – „Rane moje“, kojom je, ovoga puta, započela koncert, pa „Ja nemam prava nikoga da volim“, „Srećo moja“, „Umoran sam od života“, Danka“... To je, kao i uvijek, sjajno uklopljeno sa nezaobilaznim numerama „Kad ja pođoh na Bembašu“, „Snijeg pade na behar na voće“, za nju napisanom „Pjevat’ ćemo šta nam srce zna“, „Dušo moja“ iz opusa Kemala Montena...

Publika je, evidentno, toga bila žedna i željna, pa je, tokom sve tri večeri, pjevala sve numere, od početka do kraja. Pjevačicu je na bis dozivala čak i udarajući rukama po ivici bine.

Amira publici nije ostrala dužna te je van planirane set-liste, zapjevala Čolinu „Tvoje oči“, Štulićevu „Ako znaš bilo što“... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.