LEGENDA NARODNE MUZIKE

Poznato je gdje će Merima Njegomir biti sahranjena

Predsjednik Aleksandar Vučić zamolio je grad Beograd da Merima Njegomir bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana i mi smo taj prijedlog prihvatili, objavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Njegomir: Preminula nakon teške bolesti. Agencije

L. K. P.

20.11.2021

Legenda narodne muzike Merima Njegomir, koja je preminula posle duge i teške bolesti, bit će sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

To je objavio zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, podvlačeći da je riječ o prijedlogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Beograd i Srbija danas su izgubili divnu umjetnicu Merimu Njegomir i s tugom smo primili tu vijest. Bila je divna osoba, plijenila je svojim talentom decenijama koliko je bila na umjetničkoj sceni. Ostavila je neizbrisiv trag u našem društvu i živjet će dok žive njene pjesme, a to znači vječno. Predsjednik Aleksandar Vučić zamolio je grad Beograd da Merima Njegomir bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana i mi smo taj prijedlog prihvatili. Ona će počivati tamo gdje joj je i mjesto, među zaslužnim građanima Beograda – istakao je Vesić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.