OTVORENO ZA AVAZ

Pjevačica Rialda Karahasanović: Istina o "Zadruzi"

Ušla bih opet u neki rijaliti, ukoliko bi se situacija namjestila, a što se tiče Kenana Tahirovića, o njemu uopće ne razmišljam, priznala je

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

18.12.2021

Rialda Karahasanović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Rialda Karahasanović, pjevačica i bivša učesnica rijalitija „Zadruga“ , vrijedno radi na svojoj karijeri,  zbog koje se iz Sarajeva preselila u Beograd. Krajem novembra objavila je novi singl „Abrakadabra“ i raduju je lijepi komentari.

U veoma otvorenom razgovoru za „Avaz“ otkrila je da li bi opet učestvovala u šou realnosti, da li ima svog favorita u „Zadruzi“, koliko je važan fizički izgled za uspješnu karijeru i da li ima ljubomore na estradi. Govorila je i o Kenanu Tahiroviću s kojim je zajedno bila u „Zadruzi“ te jedno vrijeme i u ljubavnoj vezi.

Mnogo odricanja

- Više vjerujem u čuda nego u čaroliju. Kada dođete u situaciju, da ste stjerani u ćošak i kada neke svari ne idu onako kako bismo željeli, ja uvijek kažem sada mi treba čudo i u devedeset posto slučajeva ono se i desi – kaže Rialda, komentirajući naziv svoje nove pjesme „Abrakadabra“.

Pratite li „Zadrugu“ i imate li favorita?

- Zbog poslovnih obaveza nemam vremena da pratim rijaliti. Tu i tamo pogledam naslove. Neke stvari su neizbježne, sada je internet tako modificiran da te udarne vijesti ne možeš da zaobiđeš. U svakom slučaju, s obzirom da sam i sama bila dio tog projekta, iz iskustva mogu reći da je još rano da se prognozira favorit i pobjednik.

Da li biste opet ušli u neki šou realnosti zajedno s Kenanom Tahirovićem?

- Mogu samo reći u svoje ime da nikad ne isključujem činjenicu da bih mogla da budem dio sličnog ili istog projekta, ukoliko bi se situacija namjestila. Što se tiče Kenana Tahirovića, o njemu uopće ne razmišljam.

Već izvjesno vrijeme živite u Beogradu. Da li biste uspjeli ostvariti karijeru kao sada, da ste ostali kod kuće u Sarajevu?

- Na moju odluku da preselim u Beograd utjecalo je više faktora. Primarni razlog i motivacija bila je karijera. Sada je tako kako jeste. Znam koliko sam radila, koliko sam se trudila i stvarno sam beskrajno zahvalna na svemu do sada.

Koliko je bitan fizički izgled u Vašem poslu?

- Svaka popularnost treba da ima svrhu, bar u mom svijetu. Mnogo je tu odricanja, nekog i prljavog svijeta, nekih stvari koje nisu baš toliko lijepe i nisu za uživanje. Ali, kad tvoj rad izađe na površinu, može se reći da nekim dijelom uživaš u tome. E, sada koliko je zaslužan moj fizički izgled, pa u 21. stoljeću itekako da je važan. Generalno, šoubiznis je pomiješan, više nema profesije kao profesije, svi smo manje više i glumci, i pjevači, i influenseri i, šta već ne. Kada se sve to umota u neki ukrasni papir koji je primamljiv, a to je u ovom slučaju fizički izgled, svakako da ti to olakša mnogo toga. Ali ja se ipak uzdam u svoj mozak. Jer, bez opcije da ne možeš da se snađeš ili da ne možeš da naučiš, mislim da je izgled samo onda lijepa slika koju možeš da okačiš na zid. Sve treba da bude u paketu, ali da fizički izgled olakšava, olakšava.


Hrabra i prgava

Ima li ljubomore među influensericama?

- Generalno, imam sreću da nisam okružena ljubomorom. Nisam fokusirana na to, čime zračiš, to i privlačiš. Gdje osjetim da se može namirisati u zraku neko takmičenje ili bilo kakva ljubomora, ja iz tih odnosa bježim. Svi treba jedni druge da podržavamo, ne može ti niko oduzeti ono što je tebi namijenjeno.

Opišite sebe u tri riječi?

- Lojalna, hrabra i prgava dozlaboga.



Ima li na pomolu nove ljubavi?

- Poučena životnim iskustvom, moj emotivni život više nikad neće biti javna scena. Mogu samo reći da sam sretna i ispunjena.

Hoćete li nastupati za najluđu noć?

- Bilo je raznih planova, ali odlučila sam da provedem Novu godinu baš onako kako ja želim i za svoju dušu. Skoro godinu sam bila odvojena od porodice i prijatelja, pa ova korona nas je dodatno udaljila, tako da ćemo biti ovaj put zajedno.

Svake godine zadam sebi neke ciljeve

Vaše želje za 2022.?

- Prvo zdravlje meni i mojoj porodici, a ostale želje su više neki ciljevi. Svake godine zadam sebi neke ciljeve, neke ostvarim, neke prenesem, što bi se reklo studentski. Svim čitaocima „Dnevnog avaza“ želim sretnu i uspješnu Novu godinu.  

Slobodnije fotografije

Kako roditelji gledaju na Vašu karijeru, podržavaju li Vas i šta kažu o Vašim slobodnijim fotografijama?

- Ne posjedujem pretjerano slobodnije fotografije. Sve što je na mom Instagramu, je za moj pojam ok, i za pojam moje porodice. Jedna je Rialda koja se bavi šoubiznisom, a druga je Rialda koja je kući sa svojom porodicom. Moja porodica to sve razumije, pogotovo što je moj otac toliko godina bio dio tog svijeta i zna kako to sve funkcionira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.