OTVORENA VRATA

"Noć kina" u Sarajevu: Besplatan užitak u filmskim hitovima

Filmovi će se prikazivati 28. decembra od 17 sati do ponoći

"Deset u pola". Arhiva

L. S. R.

27.12.2021

U utorak, 28. decembra, od 17 sati do ponoći u kinima u Sarajevu publika će imati priliku da uživati u "Noći kina", posebnom događaju koji se ove godine održava po prvi put u organizaciji Sarajeva grada filma UNESCO-a.

-  U vrijeme novogodišnjih praznika, "Noć kina" kao poklon publici na jednu noć otvara vrata sarajevskih kina i omogućuje građanima Sarajeva i turistima besplatno uživanje u filmovima u kinima: Cineplexx, CineStar, u multimedijalnom centru Ilidža – kinu Igman, u kinu Meeting Point, kinu Novi Grad i Free kinu Valter.

"Noć kina" održat će se po prvi put u Sarajevu simbolično na dan kada su braća Lumiere održala prvu kino projekciju na svijetu, 28. decembra 1895. godine u Parizu - poručuju organizatori.

CineStar Sarajevo od 17 sati do ponoći besplatno prikazuje u nekoliko termina sljedeće filmove: “Južni vetar: Ubrzanje”, “Matrix Uskrsnuća”, “Nebesa”, “Deset u pola”, “Spencer”, “Priča sa zapadne strane”, “Ništa od Božića ove godine”, “Medo sa sjevera 3 – Kraljevska avantura”, “Jahač zmaja”, “Encanto: Naš čarobni svijet”, “Dina”, “Vječnici”, “Kralj Richard” i “Kolonija”. Ulaznice su dostupne od danas, a mogu se preuzeti samo na blagajni kina CineStar Sarajevo u Bingo City Centru. Rezervacije nisu moguće, a ulaznice se dobivaju po sistemu - ko prvi do isteka kapaciteta. Moguće je preuzeti 3 ulaznice po osobi.


Plakat događaja. Promo

Cineplexx Sarajevo u nekoliko dvorana besplatno prikazuje filmove: “Spider-man: Put bez povratka”, “Jahač zmaja”, “Istjerivači duhova: Naslijeđe”, “Resident Evil Početak: Raccoon City”, “Medo sa sjevera 3: Kraljevska avantura”, “Ništa od Božića ove godine”, “Tabija”, “Koncentriši se, baba”, “Tjelohranitelj mafijaševe žene”, “Spencer”, “Deset u pola”, “Toma” i “Otet”. Ulaznice se mogu preuzeti isključivo na blagajni kina i nisu moguće rezervacije. Po osobi je moguće preuzeti 4 ulaznice. Radno vrijeme blagajne je od 14.30 sati.

Kino Meeting Point u 17.30 sati prikazuje film “Tabija” Igora Drljače i u 20.30 sati “Deset u pola” Danisa Tanovića. Ulaznice se mogu preuzeti u Meeting Pointu sat prije početka projekcije.

Free kino Valter na Noć kina u 17 sati prikazuje film Bahrudina Bate Čengića “Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji”, a u 19 sati program kratkih filmova.

U multimedijalnom centru Ilidža – kinu Igman bit će održane dvije projekcije: U 18 sati “Deset u pola” Danisa Tanovića, a u 20 sati “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice. Ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije.

U kinu Novi Grad u dva termina – u 18 sati i u 20.30 sati, bit će prikazana komedija Danisa Tanovića “Deset u pola”. Ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije.

Noć kina održava se u skladu sa epidemiološkim mjerama – kapaciteti kina su limitirani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.