ROĐEN U ZVORNIKU

Bosanac u utrci za 100.000 eura u poznatom njemačkom šouu

Edin Hasanović učestvuje u “Schlag den Star” na ProSiebenu

Edin Hasanović. Instagram

Piše: A. Hodžić

28.12.2021

Edin Hasanović (29), bosanskohercegovački glumac iz Zvornika s adresom u Njemačkoj, učestvuje u popularnom TV šouu “Schlag den Star” na poznatom kanalu ProSieben, a koji produciraju Raab TV i Brainpool.


Edin Hasanović. Instagram

Plač pred kamerama

Ova gledana emisija je nešto poput nekadašnjih “Igara bez granica” na našim prostorima, ali s poznatim ličnostima, a takmičari se bore u nekoliko disciplina.

Ko će kome naložiti vatru ispod stražnjice, ko ima briljantnu ideju u pravom trenutku... samo su neke od igara. Hasanović je istakao da sebe vidi u „kiši“ konfeta i pobjedničkom vatrometu.

- Vidjet ću protivnika na zidu. Večeras će igrati samo malu sporednu ulogu. Mogu ga naučiti kako da plače pred kamerama - napisao je Hasanović na društvenim mrežama.

U „Schlag den Star“ dva protivnika se takmiče jedan protiv drugog u direktnom duelu do 15 rundi. Pobjednik dobiva 100.000 eura.


Glavna uloga

Inače, bh. glumac je igrao glavnu ulogu u njemačkom filmskom ostvarenju “Hello again” rediteljice Megi Peren (Maggie). Ovaj film izašao je u septembru prošle godine, a i danas se prikazuje u kinima, te se i dalje za njega traži ulaznica više. Osim toga, ovaj bh. glumac obišao je s trupom filma brojne festivale.

Hasanović je svojevremeno pažnju javnosti skrenuo na sebe kada je objavio fotografiju s čuvenim holivudskim divama Helen Miren (Mirren) i Džulijan Mur (Julianne Moore) te novinarkom Dunjom Hajali (Hayali).

Fotografija je nastala prije nekoliko godina na dodjeli čuvene nagrade “Zlatna kamera”. Riječ je o godišnjoj njemačkoj filmskoj i televizijskoj nagradi, koju dodjeljuje „Funke Mediengruppe“. Dodjela se obično održava početkom februara u Hamburgu, ali se u prošlosti održavala i u Berlinu.

Hasanović je u više navrata bio voditelj ove manifestacije, kao i laureat.


Od izbjeglištva do crvenog tepiha

Edin Hasanović rođen je u mjestu Klise pored Zvornika, a 1992. godine s majkom, uz pomoć Crvenog križa, odlazi u Njemačku. Nažalost, njegov otac i dvojica amidža i dalje se vode kao nestali zajedno sa 700 muškaraca koji su odvedeni u nepoznatom pravcu.

Hasanović je tada imao dva mjeseca. Kao tinejdžer se počeo baviti glumom i danas je nezaobilazan na crvenim tepisima u Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.