GODINA SUZA I LEKCIJA

TV voditeljica planirala let u Dubai, a javila se slikom iz bolnice

Tek jedan dan u bolnici dovoljan je da shvatimo kako su dokazivanja, zamjeranja, iskrivljeni prioriteti samo dio ljudske gluposti, poručila Josipa Pavičić

Josipa Pavičić. Instagram

Avaz.ba

30.12.2021

TV voditeljica i autorica Josipa Pavičić javila se na Instagramu fotografijom iz bolnice.

- Danas sam trebala biti na letu za Dubai, s najdražim osobama. Ali neko je imao drugačiji plan. Moj me život odlučio potpuno očistiti od boli i mulja jer je 2021. godina za mene bila upravo to: Godina suza i lekcija. Bila sam jaka i zahvalna sam joj bez obzira koliko me je boljela. Dobro je da nas mlatne po glavi kad zabrazdimo, jer niko i ništa nije vrijedno našeg mira. 

Josipa Pavičić. Instagram

Tek jedan dan u bolnici dovoljan je da shvatimo kako su dokazivanja, obazrivosti, davanje stotinu prilika, zamjeranja, iskrivljeni prioriteti samo dio ljudske gluposti. Nesvjesnost i um isključimo tek kad se suočimo s višom silom. Jučerašnja tuga može postati današnja radost, današnja radost može se sutra pretvoriti u tugu. Nepredvidivi život. Život je blagoslov, život je dar, život je danas. Budimo mu zahvalni i kad boli jer lako je zahvaljivati kad je sve dobro i onako kako bismo mi željeli - poručila je Pavičić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.