PRIZNANJE PJEVAČICE

Sara Jo: Bilo je situacija kada sam bila uplašena za svoju sigurnost

Zapravo tek onda shvatiš koliko, pootovo mi žene, nemamo nikakva prava

Sara Jo. Arhiva

L. S. R.

4.1.2022

Pjevačica Sara Jovanović progovorila je o nasilju na internetu. Nedavno je  postala meta twitteraša zbog karikiranja koleginice Maje Nikolić.

- Doživjela sam bezbroj takvih situacija. Konstantno se dešava ta neka unutrašnja borba, da li to ostaviti po strani i ignorisati, ili se boriti protiv toga. Ono što je meni poražavajuće, jeste to da se samo nekoliko dana prije svega toga desila jedna strašna stvar. Bilo je ispraćeno kako medijski, tako i po društvenim mrežama. Svi smo pričali o Kiki - kaže Sara Jo za "Blic.rs" prisjećajući se influenserke koja se ubila zbog bulinga.

Kaže činilo se se da se nikad nije bilo glasnije po tom pitanju.


Sara Jo. Instagram

- Ali sam onda vrlo brzo shvatila da se apsolutno ništa nije promijenilo. Ova moja situacija je pravi dokaz da sve može drugačije da se predstavi od onoga kako je, zavisi samo iz koje perspektive gledaš. Mislim da je ovaj problem mnogo dublji nego što se čini i dio svih generacija, ne samo mlađih - smatra pjevačica.

Priznala je da je bilo situacija kada je bila uplašena za svoju sigurnost.

- Ja sam imala momente kada su me neke osobe pratile iz dešavanja u dešavanje, sa događaja na događaj, i zapravo tek onda shvatiš koliko, pootovo mi žene, nemamo nikakva prava i koliko je sulud sistem u kojem nešto može da se pokrene tek kada ti se desi. Kada se nešto desi, tada već postaje nebitno. To je samo još jedan problem o kojem treba ne samo više da se priča, nego da se i nešto čim prije rješava. Mislim da je do sada već bilo previše žrtava - poručuje Sara Jo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.