SUDBINE

Supruzi komičara s 33 godine otkrili dijagnozu: Borim se s promjenama, borim se s hranom, senzornim problemima

Bilo je to veliko olakšanje, stvarno mi je pomoglo da shvatim zašto sam takva kakva jesam, kaže Kristina Mekginis

Kristina Mekginis. Agencije

L. S. R.

8.1.2022

Kristina Mekginis (Christine Mcguiness), manekenka i rijaliti zvijezda te supruga britanskog komičara i glumca Pedija Mekginisa (Paddy), progovorila je o dijagnozi koju je doznala nedavno.

S 33 godine Kristini je dijagnosticiran autizam, koji imaju i njeno troje djece. 

- Bilo je to veliko olakšanje, stvarno mi je pomoglo da shvatim zašto sam takva kakva jesam, zašto sam se cijeli život toliko mučila -  rekla je Kristina za Channel 5.

Ističe da sad ima smisla zašto je sve troje njene djece autistično.


Kristina i Pedi Mekginis. Agencije

- Ova dijagnoza je za mene jako pozitivna. U školi sam se uvijek jako mučila, nikad nisam imala puno prijatelja, a nemam ih ni danas. Borim se s promjenama, borim se s hranom, senzornim problemima, odjećom, etiketama, ne volim biti na mjestima s puno ljudi... Toliko znakova je bilo - kaže Kristina.

Ona učestvuje u snimanju šoua "The Real Housewives of Cheshire" te se brinula da će dijagnoza negativno utjecati na njen posao.

- Zapravo je pomoglo… Nedugo nakon što sam dobila dijagnozu, počela sam snimati TV šou i to je bio prvi put da sam morala provoditi čitav dan s ljudima koje nisam poznavala. To me zaista mučilo. Nakon što sam shvatila da imam autizam, mogla sam im samo reći: "Gledajte, povremeno ću trebati predah i to je zbog mog stanja.". Inače bih samu sebe krivila da sam nedruštvena i slično - priznaje Kristina.

Dodala je i da je dobila mnogo poruka podrške te da svojim primjerom želi olakšati drugima koji se muče s istim stanjem kao i ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.