GLUMAČKA DIVA

Dvije godine bez Nede Arnerić: Smrt supruga je teško pogodila, a preminula je sama u svom stanu

Glumila je u više od 100 filmova, a prvi film "San" snimila je kada joj je bilo samo trinaest godina

Arnerić: Preminula prije dvije godine. Agencije

L. K. P.

10.1.2022


Prije tačno dvije godine preminula je Neda Arnerić, glumačka diva koja je ostavila neizbrisiv trag na glumačkoj sceni. Njeno beživotno tijelo pronađeno je u stanu na Vračaru u Beogradu 10. janura 2020. godine.

Glumila je u više od 100 filmova, a prvi film "San" snimila je kada joj je bilo samo trinaest godina. Najviše je proslavila uloga mlade u kultnom filmu  "Tko to tamo peva?" iz 1980. godine.


Neda Arnerić. Agencije

 Osim ulogama, pažnju javnosti privlačila je privatnim životom. Tri puta se udavala, a svoju istinsku sreću pronašla je u doktoru Miloradu Meštroviću s kojim je provela gotovo četiri desetljeća života. Početkom 2019. godine Meštrović je preminuo, a shrvana glumica teško se nosila s njegovim gubitkom. Nedugo nakon njegove smrti bila je hospitalizirana zbog navodnog pokušaja samoubistva. Odjednom je popila više od 20 tableta za smirenje, a u nesvjesnom stanju tada je pronašao brat koji je odmah pozvao hitnu pomoć.


Glumica se nikada nije ostvarila u ulozi majke, a iako je svojevremeno žalila za time, u jednom od posljednjih intervjua kazala je kako joj je ipak drago što nema potomke jer živimo u nestabilnim vremenima. Ipak, svoje slobodne trenutke uvijek je najradije provodila uz porodicu te djecu i unuke svog brata s kojima je bila izuzetno bliska.


Upravo oni bili su joj velika podrška nakon tragedije koja ju je zadesila 2016. godine kada je pala s trećeg sprata stambene zgrade.


Neda Arnerić ostavila je neizbrisiv trag u jugoslavenskom glumištu, a njen prerani odlazak zavio je u crno brojne prijatelje i kolege koji su i danas sa sjetom govore o veličini ove talentirane umjetnice.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.