TRAGEDIJA

Rezultati obdukcije: Bob Saget imao je koronu, ali to nije utjecalo na smrtni ishod

Slučajno se nečim udario u potiljak, mislio je da to nije ništa opasno te je otišao spavati

Bob Saget. Agencije

L. S. R.

11.2.2022

Popularni komičar i glumac Bob Saget preminuo je prije mjesec dana, a sad su stigli i rezultati obdukcije.

- Zaključeno je da se slučajno nečim udario u potiljak, mislio je da to nije ništa opasno te je otišao spavati -  navodi se u priopćenju.

Rezultati obdukcije otkrivaju da je Saget bio pozitivan na koronavirus, ali to nije utjecalo na smrtni ishod. U tijelu nisu pronađeni tragovi opojnih sredstava, ali su pronađeni tragovi klonazepama, lijeka protiv tjeskobe i napadaja panike - prenosi "People".

Iz izvještaja je također vidljivo da je komičar patio od kardiomegalije (povećano srce), ateroskleroze koronarne arterije (oštećenje ili bolest krvnih žila srca) i ateroskleroze aorte (nakupljanje plaka unutar stijenke aorte).


Bob Saget. Društvene mreže

- Ovaj izvještaj pokazuje da su lobanja i mozak pretrpjeli traumu koja je dovela do prijeloma lubanje, modrica na mozgu i krvarenja u prostoru oko mozga - rekao je doktor Roshini Raj.

Dan prije nego što su rezultati obdukcije izašli u javnost komičareva porodica je medijima laički objasnila da je preminuo od udarca glavom, a ozljedu je ignorirao i otišao spavati. Međutim, to se pokazalo kobnim jer se više nije probudio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.