PRITISAK JAVNOSTI

Supruga Aleka Boldvina: Odlazim sa društvenih mreža da bi očuvala mentalno zdravlje

Instruktorica joge sa svojim je fanovima podijelila da se distancirala od online svijeta porukom koju je objavila na svom Instagramu

Alek i Hilarija Boldvin: Pod pritiskom javnosti. Agencije

L. K. P.

6.3.2022

Glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin, 63) nalazi se pod velikim pritiskom javnosti nakon nesreće koja se dogodila u oktobru prošle godine na snimanju filma "Rust", a taj pritisak trpi i njegova porodica. Zato je njegova supruga Hilarija Boldvin (Hilaria, 38) objavila da će uzeti pauzu od društvenih mreža.

Instruktorica joge sa svojim je fanovima podijelila da se distancirala od online svijeta porukom koju je objavila na svom Instagramu. Dodala je da njena pauza neće biti dovoljno korisna jer još uvijek planira "povremeno se javljati" kako bi uvjerila svoje pratioce u dobrobit svoje obitelji.


- Hej, prijatelji! Napravit ću pauzu na društvenim mrežama. Obećavam da ću se vratiti. Volim vas i znam da se brinete pa vas želim upozoriti. Možda se s vremena na vrijeme prijavim, ostavim vam fotografiju i obavijestim vas da smo dobro, napisala je u objavi i dodala da moramo biti dobri prema sebi čime je htjela ukazati na važnost ličnog mentalnog zdravlja.

Njena odluka dolazi nekoliko sedmica nakon što je otkriveno da je porodica Haline Hačins (Halyne Hutchins), koja je upucana i ubijena na snimanju filma "Rust" kada je glumčev rekvizit "opalio", podnijela sudski postupak protiv njenog supruga.

- Tužba, kao što možete vidjeti, imenuje Aleka Boldvina i druge koji su bili odgovorni za sigurnost na snimanju, rekao je advokat porodice Hačins.

Također je naglasio da su "nepromišljeno ponašanje i smanjenje troškova" koje su pokazali pojedinci "doveli do besmislene i tragične smrti Haline Hačins". Tužbom optužuje glumca i druge na setu za Halininu smrt jer se navodi da su oni odgovorni za "brojna kršenja industrijskih standarda".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.