PLAVA KRV

Najpoznatije bliznakinje kraljevske porodice: Lejdi Amelia i Eliza na putu tetke Dajane

Sestre Spenser stilskim lekcijama zasjenile Sedmicu mod

Amelia i Eliza s roditeljima i sestrom. Agencije

Piše: L. Karahmet-Pujagić

12.3.2022

Lejdi Amelia i Eliza Spenser (Spencer) pripadnice su poznate britanske plemićke porodice, te nećakinje pokojne princeze Dajane (Diana) i rodice britanskih prinčeva Vilijama (William) i Harija (Harry). Lijepe sestre blizanke imaju 29 godina i nisu nepoznate u elitnim društvenim krugovima. Atraktivne plavuše su kćerke Čarlsa Spensera (Charles), brata princeze Dajane.

Dugo su živjele na drugom kraju svijeta, u dalekom Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici. Nedavno su se pojavile na Sedmici mode u Londonu i Milanu i ukrale šou, zasjenile zvanice i postale nove zvijezde društvene scene.



Lejdi Amelia i Eliza Spenser. Agencije

Modno usklađene

Čim su se, modno usklađene, pojavile na crvenom tepihu pred brojnim kamerama i fotoaparatima, bilo je jasno da je javnost dobila nove miljenice, obje visoke i vitke, plavokose i pravilnih crta lica te besprijekornog stila odijevanja, izazivaju zadivljene komentare gdje god se pojave, tim više što se pojavljuju zajedno, pa je užitak dvostruk.

- Oduvijek smo bile bliske, no sada smo nerazdvojne poput pravih srodnih duša, izjavila je Amelia koja ima još jednu osobu bez koje ne može zamisliti život, zaručnika Grega Maleta (Mallett), 30-godišnjeg južnoafričkog profesionalnog surfera i trenera vaterpola, s kojim je u vezi već trinaest godina.

Eliza je pak, nakon što se oporavila od traume zbog smrti dečka Kristofera Eliota (Christopher Elliot), koji je prije trinaest godina poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kejptaunu, sreću pronašla u zagrljaju Čeninga Milerda (Channing Millerd), s kojim je u vezi četiri godine.

No, blizanke se mogu osloniti i na pomoć brojne braće i sestara. Njihova majka pučanka, bivša britanska manekenka Viktorija Lokvud (Victoria Lockwood) i prva žena Čarlsa Spensera, rodila je još dvoje djece Luisa Spensera (Louisa), nasljednika porodične titule, te Lejdi Kiti, bivšu manekenku, a sadašnju glasnogovornicu luksuznih kuća Dolce&Gabbana i Bulgari.


Posebna povezanost

A kako im se otac ženio još dva puta, imaju i polubrata te dvije polusestre. I majka im se udala još jednom, za biznismena Džonatana Aitkena (Jonathan Aitken), pa imaju i polubrata s majčine strane.

No, Amelia i Eliza se od najranijeg djetinjstva osjećaju posebno povezane, dijelom zbog blizanačke bliskosti, a dijelom i zbog nesretnog djetinjstva, vrlo sličnog onome Vilijama i Harija.

Brak njihovih roditelja, naime, od početka je bio disfunkcionalan. Majka je patila od bulimije te bila ovisnica o alkoholu i teškim drogama, dok je otac istodobno imao izvanbračnu vezu s jednom novinarkom.


Podrška i utjeha

Kako bi izbjegli skandal većih razmjera, jer bila je riječ o pripadnicima porodice usko povezanih s kraljevskom, bračni se par s djecom 1995. seli u Južnu Afriku. Nakon razvoda dvije godine kasnije, Čarls se vraća u Veliku Britaniju, dok su djeca ostala s majkom.

- Kiti je odmalena bila neovisnog i snažnog karaktera pa svađe i razvod roditelja nije toliko dramatično doživljavala, Luis je tada bio premalen da bi u potpunosti shvatio šta se događa. Stoga smo Amelia i ja jedna drugoj bile podrška i utjeha - rekla je Eliza u jednom intervjuu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.